| lupu_3356 a întrebat:

A-m ascultat conferinta de presa a Presdintelui romaniei si zice ca pensiile recalculate raman asa si le primesc incontinuare taiate.eu in ianuarie am primit-o calculata, taiata. dar adeverinta de la locul de munca abia acum am primit-o in data de 20 ianuarie 2011, abia acum puteam so trimit la recalculare, ce vor face si pe ce baza mi-au calculat pensia, sau daca trimit acum acea adeverinta imi calculeaza inca odata, nu inteleg, ce fac cu adeverinta de venit pe care abia am primit-o,,, pe ce baza au calculat pensia,,, nu eu am facut acea adeverinta sa-mi zica ca are intarziere, ce fac? Acum, am pensia taiata, recalculata de eii, am ramas cu adeverinta de venit pe perioada ceruta de guvern, la mine in buzunar, timp pierdut, bani pierduti. ce sa fac nu ma duce capul. mi-au luat banii din piensie, pe ce baza.adeverinta este la mine. vo-i primi pensia in continuare calculata, taiata? va rog.multumesc!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu esti multumit de pensia recalculata si consideri ca aceasta nu a fost corect calculata, atunci te poti adresa, in termen de 30 zile de la primirea deciziei de recalculare, Casei de Pensii care a emis-o, cu solicitarea de a o recalcula, tinand seama si de noua adeverinta(art. 107 din L. 263/2010). Casa de Pensii poate sa emita o decizie de revizuire a pensiei. Daca nu esti multumit de aceasta decizie te poti adresa, cu o contestatie, Comisiei de Contestatii din cadrul ministerului de care apartine Casa de Pensii, care va emite o hotarare asupra contestatiei(art. 149). Daca nu esti multumit nici de aceasta hotarare te poti adresa Tribunalului, in 30 de zile de la comunicarea hotararii Comisiei de Contestatii (art. 151). Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum zici tu ca este timp pierdut? Chiar daca va dura 3 luni, tot nu e timp pierdut ca o faci pentru tine si lupti pentru recalcularea pensiei. Ai un program zilnic chiar asa aglomerat ca nu iti permite timpul sa iti rezolvi prioritatea de gradul 1?
Succes.