Da, da, se poate.
Cunosc 2 cazuri recente. Un abonament făcut de mama mea și plătit in fiecare luna dar a renunțat cu câteva luni înainte sa se încheie contractul (îl prelungiseră ei de mai multe ori). A fost la Orange, a făcut portare fără nicio problema, au rezolvat ei tot.
A renunțat pentru ca nu merita sa faci abonament la ei, ajunsese sa plătească peste 50 lei pentru nimic (500 mb de net) și eu care eram pe cartela de 5 euro pe luna aveam mult mai multe beneficii, totul nelimitat și 5 GB de net.
Apoi s-a mai dus o ruda care avea mai multe luni pana la expirare și a rezolvat tot așa la Orange.
Ideea e ca dacă ai plătit in fiecare luna și vrei sa renunți poți renunța dacă nu ești mulțumit de servicii, dar porteaza nr in alta rețea pentru ca e posibil sa nu te înțelegi cu cei de la Telekom, vor continua sa îți facă oferte sau sa te intimideze.
... nu prea mă duce capu, stai să înțeleg.
Tu închei un contract cu Telekom pentru nişte servicii ( internet mobil etc. ). Câteva luni nu ai plătit aceste servicii ( luni restante ) şi dacă închei contractul cu ei ți se pare ceva abuziv dacă-ți cer banii pe lunile în care tu nu ai platit pentru serviciile oferite?
Sunt la zi cu plata facturilor. ei nu si-au resectat cuvantul.platesc mai mult decat mi-au promis. vreau sa inchei cu ei, platesc ultima factura si gata. nu am nici un bun cumparat de la ei ca sa ramana in pierdere.