| Dana2103 a întrebat:

Abia acum am aflat si eu ca prostitutia este pedepsita cu inchisoarea,in teorie,ca in practica stiam ca se amendeaza mai mult ori neplata duce la executare silita,fiind destul de tolerata.
Ce parere aveti daca si proxenetismul ar fi tolerat? Nu ma refer aici la "sclavie sexuala"
Sclavie=munca de obicei fortata,nefiind platita prestabilit si pe masura asteptarilor.
Ma refer strict la proxenetii care au rolul de "impresari",colaborand cu fetele.
Ma gandesc ca daca ar fi tolerat aceasta forma de proxenetism,ca si prostitutia de altfel, oamenii nu ar mai ajunge sa lucreze in domenii legale s totusi sa comita infractiunea de evaziune fiscala sau mai rau,cum au procedat altii,sa se dea de ex medici ei fiind asistenti sau poate nici macar.
Daca ar fi tolerat,pe de alta parte, nu ar mai comite infractiuni mai grave,cum este traficul de organe,care nu e acelasi lucru pana la urma,caci nu fortezi pe nimeni sa faca nimic si atunci nu afecteaza societatea atat de mult din punct de vedere psiho-social.
Nu promovez prostitutia sau proxenetismul. Dupa mine,nu avem nevoie de asemenea afaceri si meserii deocamdata,fiind nevoie de forta de munca in multe alte domenii. Consider ca ar trebui ca cei care incalca aceate legi fie sa fie inchisi,fie sa li se confiste averile si sa fie exilati, sa se duca unde sunt acceptati si nu sunt certati cu legea.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prostitutia a fost infractiune in Codul penal din 1968, dar nu a mai fost prevazuta in actualul Cod penal, asa ca nu mai exista din 2014.

10 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

"fiind nevoie de forta de munca in multe alte domenii. Consider ca ar trebui ca cei care incalca aceate legi fie sa fie inchisi, fie sa li se confiste averile si sa fie exilati, sa se duca unde sunt acceptati si nu sunt certati cu legea"

Perfecta dreptate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde ai auzit asa ceva? Nu e infractiune prostitutia, doar proxenetismul

| Dana2103 explică (pentru anonim_4396):

Ba da,este conform codului penal actual.
Dar se prefera amenda penala si in caz de neplata,cel mai probabil agravarea sentintei, cu executare silita, bineinteles. Nu este legala, asta e sigur. Nefiind legala=infractiune
Infractiunea inseamna periculozitate, deci si posibila restrictionare a libertatii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dana2103):

Nu e infractiune prostitutia in noul cod penal

Nu tot tu mi ai scris acum
Cateva ore ca jignirea si calomnia ar fi incriminate in codul penal, cand ele au fost dezincriminate de mai mult timp?
Nu mai stiu exact cu cine am vb

Ba da, este. Cel putin neplata amenzilor, este infractiune in toate cazurile.

Am spus tocmai ca nu sunt...nici calomnia, nici prostitutia

Neplata amenzilor nu e nici asta infractiune
Si prostitutia e contraventie, o gasesti la art 2 din legea 61/1991

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Din păcate oamenii au ajuns să facă diferite lucruri care mai tâmpite doar ca să facă bani de pe asta, furatul este unul din exemple, obiecte fake etc.

| Dana2103 explică (pentru RazvanLegendaVie):

Furatul niciodata nu va fi permis, nu prea cred asta.
Dar de exemplu, sunt anumite anumite profesii aici interzise dar in afara nu. Contrabanda este iarasi o infractiune imorala.