Esti cam greu de urmarit... Sigur te-ai trezit intre timp?
Subscriu la @brigaela, cu mentiunea ca ulterior il poti chema si intr-un proces civil pentru a solicita daune.
"cine vrei să te creadă că a dat un om al legii în tine?" - nu stiu daca omul si-a luat-o sau nu, dar intrebarea ta nu este atat de retorica cat pare. Sunt pe net atatea filmulete cu "oameni ai legii" care bat copii IN STRADA, de ce ar fi atat de incredibil sa bata un om beat intr-un beci, fie el si birou de politie?
Daca ripostezi, poti fi condamnat la inchisoare pentru ultraj. Cea mai buna solutie este ca de la sectie sa te duci direct (sau cel mult a doua zi) la Medicina Legala. Apoi depui plangere la Inspectoratul judetean de politie la care anexezi arportul legistului. Iei numar pe plangere si, impreuna cu alta copie dupa raportul legistului, depui plangere la Parchet. Asa politistul care te-a lovit va fi eliminat din politie si colegii lui se vor gandi de zece ori inainte de a atinge un arestat.
Bună.
Poliţia nu are beci, asta este o minciună de a ta.
Eşti foarte incoerent în cea ce ai păţit, cine vrei să te creadă că a dat un om al legii în tine? Eu personal nu te cred!
În situaţia în care ai primit un pumn în plină faţă (nu în bot că nu eşti animal!) şi sunt prezente urme de agresiune (hematom) poţi scoate un certificat medico-legal (îl plăteşti pentru că este la cererea ta nu este un dosar pe rol) şi împreună cu o plângere şi 2 martori te poţi adresa poliţiei de pe raza de domiciliu sau acolo unde a avut loc agresiunea.
Este mult mai grav dacă ripstezi împotriva unui organ de cercetare prin violenţă fizică, rişti chiar tu un dosar de cercetare penală.
Una peste alta dacă ai dovezi solide prin care poţi argumenta nevinovăţia ta (mă îndoiesc), poliţistul bătăuşi va fi luat la întrebări, nu obligatoriu şi dat afară din poliţie. Totul se rezumă la gravitatea faptei. Poate primi o amendă administrativă, retrogradarea din grad, mutat disciplinar şi în final dat afară din Ministerul Administraţie şi Internelor.
Până la efectul scontat, trebuie epuizate toate căile de atac!
Pa, pa.