anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum 4 luni am primit mesaj de la KrukRomania cum ca trebuie sa-mi platesc datoria pentru a opri consecintele juridice si azi primesc mesaj ca dosarul meu a fost trimis la judecatoria Gura Humorului si sa-i sun pentru a rezolva amiabil.
Eu am 16 ani si nu am nici o implicare,ce pot sa fac, e scam?

Răspuns Câştigător
| just4ubr2015 a răspuns:

Daca ai 16 ani esti minor si nu poti face imprumut nicaieri e scam nu lua in seama daca suni la ei te vor taxa si o sa iti vina o factura de lesini. ignora mesajul

27 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu exact ce este.
Daca n-ai nici o datorie la Kruk si nici la alta firma atunci nu-i baga in seama.

Bula
| Bula a răspuns:

Despre ce contract /datorie e vorba?

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Pentru datoria IORG/3/173473,nu stiu ce inseamna si nici nu am sunat

Daca ii sun cred ca apelul e cu cost si nu am chef sa-mi pierd banii pe o prostie.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil Nr tau de tel a fost odată a cuiva care avea datoriile astea.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai avut ceva contract pe numele tau pe care nu l-ai platit (rate lunare, integral etc.), de exemplu telefonie, internet etc?

Am avut un cost suplimentar de 700 ron dar cei de la Orange mi-au sunat parintii si ei au achitat, lucru care a fost prin 2020.

In rest nimic, cum am doar 16 ani.

Ai dovada achitarii (chitanta) acelei sume?

Cred ca au parintii.

| Javva a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca parintii tai au achitat banii si sunt constienti ca nu mai au nicio datorie nu mai au ce sa-ti faca, nici macar buna ziua sa-ti spuna, fa asa cum zice raMLesS, jegosii astia merita dati in judecata pentru ce fac

Daca au chitanta, CU EA IN MANA sa sune urgent acei recuperatori, sa le poata spune seria, numarul si data chitantei, impreuna cu suma.
Probabil vor dori si o copie /fotografie al chitantei.

| sierra1 a răspuns:

Sigur n-are taică-tău vreo datorie neplătită?

| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Nu are nimeni nici o datorie, azi am primit telefon de la terminatii de la kruk dar fiind la scoala nu am raspuns si normal ca eu cand i-am sunat robotul a zis ca sunt taxat pe minut pentru apelul facut.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

E o greseală, ignor-o

| raMLesS a răspuns:

Pai handilaii astia iti dau notificare in caz de facturi neplatite sau mai stiu eu ce (sunt recuperatori de credite), oricum sunt niste terminati care te instiinteaza dupa 5-10-15 ani ca ai nu stiu ce datorii.
Pune-ti unul dintre parinti sa ia legatura cu ei si sa vezi despre ce e vorba.

| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Asa voi face, ms.

| suntserios a răspuns (pentru raMLesS):

Sunt niste terminați că recuperează datorii? Ar fi ok sa nu recupereze nimeni datoriile nu?

| raMLesS a răspuns (pentru suntserios):

Da, asa ar fi ok.

Le-am zis la aia de la Orange ca nu le mai platesc tel, da-i in zmeura

Macar sa te anunte pe loc ca ai nu stiu ce facturi neachitate, nu peste 10 ani cum au patit unii.

Toți operatorii te anunță că ai facturi restante înainte să vândă creanțele. Nu e vina loc că pe unii îi doare la pușcă.

Pai si daca te anuntau si isi faceau treaba, nu se mai ajungea sa primesti mesaj dupa 10 ani de la astia.

Daca îți plăteai datoriile la timp într-adevăr nu se mai ajungea la asta. Serios acum. Cum dracu sa fie vina lor când unii își bagă picioarele în plătit facturile?

Poate uiti sau nu iti dai seama, e treaba lor sa te instiinteze.

Asta zic. Orice companie de telefonie te instiinteaza cand ai facturi neplatite. Plus la un moment dat iti taie serviciu si te instiinteaza de asta. Cine trece de acest pas nu o face din uitare sau nebagare de seama.

Poate iti scoti netu si treci la alta companie, tu ai platit o anumita suma si iti mai ramane de plata 1 leu si nu esti atent... daca iti mai schimbi si numarul, aleluia... aflii peste 10 ani ca ai de plata nu stiu cate mii de lei de hoti ce sunt.