| sylarbc a întrebat:

Acum 45 de ani, mătușa mea a cumpărat un teren pe care a construit o casa si un garaj. Fosta proprietara a murit acum 8 ani iar imediat după moartea ei, nepoata a dat-o in judecata pe mătușa mea, acuzând ca ar fi falsificat actul de vânzare cumpărare. In cei 8 ani de judecata, s-au constatat nereguli de la primărie (s-au pierdut niște acte), primarul recunoscând ca s-a comis a greșeala (greșeala dând dreptate ei). La proces, mătușa a adus ca martore surorile decedatei, pentru ca ele au fost chiar martore atunci când pământul a fost vândut. Dar judecata tot se plimba dintr-o parte in alta dând dreptate când la unul când la celalalt. Casa si garajul au fost câștigate in instanta, decizia fiind definitiva. La decizia de ieri (cu drept de apel), scrie ca mătușa e obligata sa ii dea pământul acelei femei cu accepția pământului unde e casa si garajul... întrebarea e...de la poarta pana la casa/garaj, cum ajunge? Si cum rămâne cu cei 45 de ani in care a plătit toate impozitele si taxele? Puteți sa îmi dați legile care o pot ajuta?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Matusa ta trebuie sa solicite servitutea de trecere, daca nu se poate prin invoiala atunci prin judecata.
Nu spui dar m-ar mira ca matusa ta nu a invocat uzucapiunea terenului. Nu a avut avocat?
Cat despre legi erste vorba de Codul civil, aflat in vigoare inaintea celui actual, prevederile privind vanzarea-cumpararea de imobile si uzucapiunea.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E obligata sa ii dea pământul acelei femei. Femeii decedate?

| Wr3nch a răspuns:

Trebuie sa ii lase cale de access pana la casa.

| sylarbc explică (pentru Wr3nch):

Poti sa-mi dai o lege, ceva?