anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum ceva timp am avut un conflict cu un tip care ma atacat si l-am batut.

Procesul a fost amanat si tipul pe numele caruia am depus planere penala vrea sa imi dea bani ca sa imi retrag plangerea.

Initial nu am vrut si a trecut la amenintari.

Acum 10 minute mi-a dat mesaj si a zis ca imi da 5000 de euro daca uit ca exista si imi retrag plangerea.

Imi e frica sa iau ca daca imi inseceneaza ceva.
Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca vrei sa-ti retragi plangerea o poti face printr-o declaratie data in fata unui notar public si acolo iti da si suma de bani, inainte ca notarul sa semneze si stampileze declaratia si asa este sigur ca-ti primesti banii.

14 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ia-te dupa raspunsul lui Ioandelsal. Este un bun jurist din Salaj.

| KodrutZ a răspuns:

Nu fi bou, baga-l la bulau.

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Il bag ca imi e frica sa iau.
Si oricum e cam putin.

Dar dupa cand iese se razbuna.

| Ripley a răspuns (pentru anonim_4396):

Se pot razbuna si inainte, daca ar prieteni buni afara. De ce sa risti?

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Sigur ca da. Face 10 ani? Face. Pui deoparte cate 100 RON pe luna. 1200 pe an, 12000 in 10 ani. Asta ar insemna vreo 3000 de dolari, suficient cit sa platesti un meserias sa ii rupa miinile si picioarele. Preventiv. Si nu se mai razbuna.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Da, ia banii si lasa-l liber si maine il bate pe taica-tu sau pe sora-ta.

| KanezuY a răspuns:

Accepta oferta lui, ca e posibil ca dupa ce il elibereaza de la inchisoare sa vina si sa te omoare.

| Bisbiavatar12 a răspuns:

Pai tu ce vrei? bani sau dreptate? Gaseste o solutie in care sa iasa bine pentru tine, adica sa refuzi bani, eventual sa te sune si sa inregistrezi. sau sa faci poza la mesaj etc.

| Ripley a răspuns:

Nu cred ca iti poate inscena ceva ca doar nu esti judecator si ii judeci cazul si el iti insceneaza o mita. Doar ca nu trebuie sa semnezi ceva.

| catalingradofficial a răspuns:

Bună! Cred că cea mai bună metodă ar fi să încerci sa rezolvi această problemă pe cale amiabilă, adică să accepți propunerea lui, însă să mergi însoțit de minim 2 persoane ca să nu pățești ceva. Dacă pierde procesul și intră în pușcărie te va urî toată viața lui și când va ieși din pușcărie s-ar putea să vrea să te atace sau chiar să te omoare! Fiind însoțit totul va fi bine. Nu merită să iți faci un dușman pe viață! Dacă nu îți va oferi suma promisă continuă procesul. Nu ai altă alternativă. Nu merită să anulezi procesul pentru greșeala gravă a lui. Cumva trebuie să plătească. Dacă ține atât de mult la libertatea sa, îți va oferi suma de bani promisă. Sper că te-am putut ajuta. Îți doresc o zi bună!

| Whaity a răspuns:

Sigur știe ca tu stii ceva care poate fii folosit împotriva lui dar ai grija se poate răzbuna odată si odată atâta timp cât tea atacat înseamnă ca e un om periculos e bine sa reacționezi rece cel mai bine

| anonim_4396 explică (pentru Whaity):

Pai daca nu retrag plangerea il baga 7 ani sau mai mult.

E recidivist.
Are multe chestii nasoale in cazier.

| judwalden a răspuns:

Nu poate fi inscenat nimic. Este un drept al tau, de a-ti retrage plinegerea in orice faza a procesului penal pana la terminarea urmaririi penale. Practica a demonstrat ca acest drept de regula se realizeaza de partile vatamate ca urmare a primirii carorva avantage ptrimoniale din partea invinuitului, avantaje pe care legea nu le interzice in niciun fel! Asa ca daca omul vrea sa iti dea ceva in shimbul retragerii plingerii, poti sa iei acest lucru fara nici-o grija, doar sa nu faci vreun contract de imprumut sau altceva nici semnezi vreo foaie curata, caci doar asa ti-ar putea inscena ceva. Pentru siguranta, poti sa ii soliciti sa faca un contract de denotie in forma scrisa, si puteri merge la notar pentru a-l semna si autentifica! O donatie simpla, fara conditie, care sa nu te oblige la nimic. Las sa te creada pe cuvint ca iti vei retrage plingerea!

| anonim_4396 explică (pentru judwalden):

Si dupa se razbuna.