| Adyiasi96 a întrebat:

Adeverinta de libera circulatie in strainatate. Salut TPU! Sunt din Iasi si imi trebuie o adeverinta de libera circulatie in strainatate cat mai repede. Pentru aceasta as putea sa merg in persoana la SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA ŞI EVIDENŢA PAŞAPOARTELOR SIMPLE IAȘI dar nu prea am timp si m-am hotarat sa fac o cerere de adeverita prin posta electronica. Problema este ca nu imi dau seama daca adeverinta o pot ridica aici, la Iasi. Pe site scrie ca aceasta se poate ridica numai de la Ghişeul de relaţii cu publicul al Direcţiei Generale de Paşapoarte (care este in Bucuresti dupa cum am vazut). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Multumesc! Va las link sa vedeti despre ce este vorba: http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index13.htm

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Adeverinta de libera circulatie in strainatate? N-am mai auzit pana acum.
In tarile UE se poate calatori cu cartea de identitate iar in celelalte tari cu pasaportul.
Conform L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.6.(1) Tipurile de documente de călătorie pe baza cărora cetăţenii români pot călători în străinătate sunt următoarele:
  a) paşaport diplomatic;
  b) paşaport de serviciu;
  c) paşaport diplomatic electronic;
  d) paşaport de serviciu electronic;
  e) paşaport simplu;
  f) paşaport simplu electronic;
  g) paşaport simplu temporar;
  h) titlu de călătorie.
ART. 6^1.(1) Pentru scopurile prezentei legi, cartea de identitate şi cartea electronică de identitate valabile constituie document de călătorie pe baza căruia cetăţenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene."

| alessia5158 a răspuns:

Daca ai fi accesat formularul de cerere (in format word ) te-ai fi lamurit!
Cererea, asa cum gresit ai inteles, NU se depune la Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple -Iasi! Cererea fie se depune, personal sau prin mandatar, fie se transmite prin posta sau prin posta electronica la DIRECTIA GENERALA DE PASAPOARTE-Bucuresti.
Asadar, alege sa trimiti cererea folosind serviciile Postei Romane, nicidecum posta electronica! Nu uita sa bifezi optiunea primirii raspunsului pe adresa de corespondenta din Iasi.