| calubalan a întrebat:

Adoptarea monedei unice în România a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe de Primul Ministru ca fiind realizabilă cu certitudine în anul de graţie 2015. De ce nu convergem aşa uşor către Euro? http://twurl.nl/3hl4c1

5 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Săraca ţară bogată!
Cum a zis şi Calulbălan acesta este traseul care va fi parcurs mai repede sau mai încet, vrem sau nu vrem. Preţurile sunt deja aliniate ( la unele produse chiar conducem detaşat ) numai salariile nu se pot alinia din multiple cauze pe care nu le amintesc aici ( asta cu toate că unele pensii şi lefuri depăşeau, până să ia măsuri acest guvern, veniturile unor şefi de stat din occident ).
Am doar câţiva dacă : dacă aveam tezaurul acasă iar moneda naţională ar fi avut acoperire în aur, dacă nu puneau mâna pe tot ce se putea pune din economia ţării urmaşii şi apropiaţii tovarăşului... Dacă!

| Hombre a răspuns:

La cate parascovenii a spus duda de Boc ce mai conteaza inca una, arunca iluzia "fericiri" in 2015 sa mai uitam de viata de rahat pe care o traim. Cine mai ia in seama vorbele celor de la putere.

| calubalan explică:

Adoptarea euro sigur se va face... este un pas mic spre globalizare. Acest deziderat urmarit dintotdeauna de catre om se va face dar nu cu arma in mana ci cu carnetul de cecuri!

Noua ordine mondiala nu este un concept nou si nici vechi! Este de permanenta actualitate si doar un naiv o poate ignora. Ca in fiecare etapa a dezvoltarii societatii umane s-a denumit altfel deja nu mai conteaza. Ce putem face?

Daca abordam problema dpdv individual nu putem face absolut nimic. In trecut razboaiele si revolutiile au schimbat regimurile, ideologiile, centrele de putere! Acum singura putere o reprezinta detinerea banilor sau mai bine zis indatorarea (inglodarea in datorii) a adversarilor care astfel iti devin niste sclavi supusi de buna voie. Cautarea solutiei trebuie sa inceapa de aici, de la aceasta scara GRESITA de valori - banul, dar mai ales de la educatie.

Tot sistemul actual de subjugare a oamenilor se bazeaza pe ignoranta si pe lipsa de informatie si educatie a celor multi. Nu de geaba legea nr.1 a capitalismului este: NU LASA BANUL LA PROST!

| bamse a răspuns:

Realizabil poate fi. Problema este daca e si benefic. Iar ca sa fie benefic, trebuie sa avem nivelul de trai apropiat de tarile care au adoptat deja euro.

Ar mai fi o sansa, desi nu cred ca va fi asa. Din 1000 lei salariu sa devina automat 1000 euro. Asa s-a intamplat in una din tarile vestice, Olanda pare-mi-se.

Om vedea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adoptarea monedei unice nu va aduce decit dezastru. Unele tari,deja regreta. MINCAREA,utilitatile,etc,la preturile indicate de ei(europeni).NU vedeti ca si FMI,face tot posibilul pentru a subjuga economia tuturor? Impun reguli contra bani, vor sa distruga tot, sa fim la mina lor.satana,in persoana.Halal conducatori am ales mereu, mi-e sila de ei, si ce tara am fi putut fi...Numai bine