| alexfanmetin2 a întrebat:

Am 12 ani.Azi am fost la un magazin ca sa imi cumpar un fidget spinner.El costa 15 lei si eu aveam 18. Aveam un hanorac pe mine cu gluga trasa.Cand am intrat unu mi-a zis sa ii dau borseta unde tineam tot ca sa o bag in dulap.Am fost la casa l-am cumparat, cand sa merg catre casa m-am trezit cu bodygoardul de acolo care m-a intrebat de ce am furat.Intretimp ce ne intorceam catre magazin mi-a zis ca o suna pe mama si ca face scandal ma rog, cand sa intru in magazin mi-a slus ca si el are un baiat de 21 de ani dar el nu fura, eu incercam sa ii explic ca nu am furat sa ne uitam pe camere...El nici ca voi, mi-a zis ca daca mai vreau o jucarie sa il strig si ca poate mi-o cumpara el (el credea ca sunt sarac presupun), dar m-a lasat sa plec fara sa o sune pe mama, fara sa imi ceara numele fara sa sune la politie, si mi-a spus sa fiu cuminte si sa nu mai fur.Problena e ca eu nu am furat si ca am traume, nu pot adormi deoarece sunt stresat ca poate oateste nama mea ceva...Deci ce as putea patii sau cum as putea scapa de trauma.Dau funda si mersi anticipat. Orice sfat e de ajutor.

Răspuns Câştigător
| KinoAndreea a răspuns:

Pai atata timp cat stii ca nu ai furat nimic, ar trebui sa fi impacat cu tine insuti. Nu-ti mai bate capul cu alte prostii sau sa te stresezi degeaba. De obicei cand vezi pe cineva cu gluga in cap, paznicii/oamenii din magazin confunda persoana cu un posibil hot, pentru ca pare ca si cum ar vrea sa se ascunda, sa fie nevazut, etc. Insa in situatia ta, tu trebuia sa ii pui sa te caute prin haine sau ce mai aveai cu tine, pentru a se convinge ca nu ai gresit. Oricum, greseala e a paznicului magazinul pentru ca daca tot se tinea sus si tare ca ai furat, trebuia sa se uite pe camere sau sa te perchezitioneze.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Linisteste-te, atata timp cat ai platit obiectul, ai si bon si esti si inregistrat pe camera, nu ai absolut nici un motiv sa te temi. Body-guardul ala a facut ceva foarte rau, daca te-a acuzat pe nedrept. Pastreaza bonul si nu vei pati nimic

| Takishima a răspuns:

In primul rand, nu te duci in nici un magazin imbracat ca un taranoi sa nu dai impresia ca esti sarac si ai intentia sa fari. Macar o coafura cool. In al doilea rand pastreaza bonul la tot ce cumperi. Risti sa intri intr-un magazin cu un obiect care este deja pe raftul lor si sa te puna sa il platesti din nou daca nu ai dovada ca e platit deja. cere si pastreaza mereu bonul! Nu in ultimul rand, tipi aia care ii vezi ca lucreaza ca paznici nu sunt asa de inteligenti, le plac sa se bage in seama. Nu au scoala multa si obrazul fin sa aiba alt loc de munca sa necesite o parere mai buna. Ignora-i. Chiar nu ai fost vreodata pe la tara sa intelegi tipul?

| Atotstiutorul a răspuns (pentru Takishima):

Ai nu mai spune... ma imbrac cum vreau pe unde merg, nu trebuie sa ma trateze ca pe un hot! oricum baiatul minte in postare altfel dadea numele magazinului orasul data ora unde s-a intamplat, ca sa stim si noi

| KinoAndreea a răspuns (pentru Atotstiutorul):

Nu era neaparat sa dea nume, e o situatie generala sa zic asa...i se poate intampla oricui. Si te inseli cand spui ca poti sa te imbraci cum vrei tu. Vezi tu, accepti sau nu, lumea judeca si te eticheteaza deseori prost. Oricui i s-ar parea dubios un tip care intra in magazin cu gluga pe cap eventual si mainile in buzunar, pentru ca asa e, iti ridica semnu intrebarii.

| Atotstiutorul a răspuns (pentru KinoAndreea):

De ce sa nu dea nume? poate era vr-un magazin din asta mare, pac pac proces scadere drastica la vanzari petitie online si se duceau dracului!

| KinoAndreea a răspuns (pentru Atotstiutorul):

Crezi ca sta cineva sa-si bata capu cu asta? Nu cred.

| IJustDeath a răspuns:

Nu vei păți nimic, astfel de cazuri se tot întâmplă.
Cunosc persoane căror li sau întâmplat asa ceva, însă nu au pățit nimic.
Nu mai trai cu stres, ești copil, bucurate de copilărie și nu îți mai face atâtea griji. :-)

| TheWolfOficial1 a răspuns:

Paaai, nu sunt prea multe sanse ca mama ta sa pateasca ceva legat de ce s-a intamplat.
Din cate am inteles, asta a fost acum cateva zile si de atunci totul a fost ok.
Incearca sa te aduni si daca decizi ca ai nevoie sa vorbesti cu cineva de incredere mergi la un psiholog sau vorbeste cu mama ta si spune-i ce ai patit.

Sper ca te am ajutat!

| Surpriseless a răspuns:

NU vei pati nimic, daca nu te cunosteau nu are cum sa afle maicata, dar te sfatuiesc sa nu mai mergi niciodata in magazinul respectiv...
Acuma de trauma... si eu am ramas marcat de tot feluri de evenimente de genu asta, SI mai umilitoare, si iti ia timp sa treci peste ele...

| alexfanmetin2 explică (pentru Surpriseless):

Nu era problema ca afla mama ca i-am spus ce mi s-a intamplat, dar nu stiu ce sa zic...