| xigzagg a întrebat:

Am 13 ani iar tatal meu mi-a facut cadou un atv de 250cc. Pot sa il conduc pe drumuri nepublice? Iar daca nu si politia ma va prinde, ce mi se va intampla?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Politia nu are treaba cu ce conduci pe drumuri care nu sunt publice, toata legislatia rutiera se refera la circulatia pe drumuri publice.
Asa fiind ai putea conduce in curte, terenuri virane si drumuri nepublice dar ce te faci cu deplasarea pana la acestea? Cine iti conduce ATV-ul pana la acestea?

| darrio2007 a răspuns:

La varsta asta nu ai voie sa conduci asa ceva. Se pare ca tatal tau nu prea gandeste normal. Fara a-l jigni.

| Violleta2022 a răspuns:

Pana la 18 ani este imposibil sa iesi cu un ATV de 250cc din curtea personala, fiindca este ILEGAL chiar si pe drumurile nepublice, ca doar nu iei atv-ul in carca pana la drumurile alea.
Tu fiind copil mic nu raspunzi penal, neavand ce sa-ti faca la 13 ani, dar tatal tau se poate alege cu dosar penal si amenda sau chiar puscarie.

"Art 335 cod penal -Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*)."

| Violleta2022 a răspuns:

Uite aici un caz similar, ce a patit fratele aluia care a sofat un moped mic, fara permis, chiar pe drumuri nepublice:

în 15 Iulie 2022 | Musafuka21 a întrebat:
Salut, in urma cu ceva timp am avut un moped (50cc) si circulam cu el pe drumuri nepublice, drum de tara dar pana acolo mergeam pe el, pana cand un vecin mi-a facut reclamatie dar l-a prins pe fratele meu mai mare si i-a facut dosar penal, daca eu am aceasta reclamatie si nu am fost prins de politie, mai pot da de permis cat B? Tin sa mentionez ca nu am fost chemat la politie in legatura cu situatia fratelui meu."

https://www.tpu.ro/......ana-acolo/

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nici nu ma mira ca este avertizat. Numai raspunsuri aiurea posteaza.

| suntserios a răspuns (pentru darrio2007):

Și Violetta a postat un răspuns foarte aiurea și nu e avertizată.

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

El are mai multe.

| sierra1 a răspuns:

Da' tată-tău, te lasă?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu trebuia sa iti cumpere asa ceva, ai vrut tu sau el ti a cumparat ca asa a vrut el? Il poti vinde

| Fatamuntilor a răspuns:

Eu zic ca inainte de te bucura de cadou, tatal tau sa se intereseze daca ai voie sa conduci.
Ca fapt divers, neavand nici 14 ani, parinti tai raspuns pentru faptele tale.

| ReddY25 a răspuns:

Stai ba parcat

Răspuns utilizator avertizat
| blackann a răspuns:

Tatal tau are creier?

| TheGentleman a răspuns:

Dacă îl conduci în afara drumurilor publice (aka drum privat, poligon, circuit etc.) nu o să pățești nimic. Atenție însă că ATV-ul va trebui dus până acolo de un adult cu permis sau cu platforma. Și atenție să nu accidentezi pe cineva sau să nu te rănești, fiindcă vei fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

https://www.youtube.com/watch?v=KA3-j5Oi6rU

Urmărește cu atenție explicațiile domnului polițist