| Module a întrebat:

Am 20 de ani, am un cont de superbet, un prieten care are 16 ani mi-a cerut acum juma de an contul pentru a juca 20 lei, am uitat de el, de curand acesta a jucat 85 milioane fara aprobarea parintilor pe contul meu, ce pot pati eu, daca parintii se duc la politie sau daca vor sa primeasca banii inapoi, se mai poate rezolva ceva? O sa fiu obligat sa returnez eu banii?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Este contul tau, pe numele tau si esti major, deci nu ai de ce sa dai raportul nimanui.
Faptul ca ai imprumutat contul unui minor, care-i ilegal sa joace, te face pasibil de pedeapsa legala.

| Module explică (pentru Violleta2022):

Dar penal cum as putea fi sanctionat?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Module):

Este cardul bancar al parintilor si contul tau de superbit, deci legal si penal tu raspunzi pentru furt calificat de cont bancar.
da-le imediat banii pairntilor inapoi si spune-le ce ai facut ca ei sa mearga si sa inchida acel card bancar.
Tu inchide contul de superbit de asemenea, si nu mai lasa minorii sa faca ilegalitati in numele tau, ca te trezesti in psucarie si nu ai habar de ce.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu te poate obliga nimeni sa returnezi nici un ban, chiar daca au fost folositi din contul tau. Nu esti raspunzator pentru faptele minorului, tu doar i-ai dat contul, poti fi cel mult urecheat putin pentru asta, dar nicidecum sa raspunzi civil ori penal.
In plus nu cred ca se vor duce parintii la Politie pentru a-si da in gat copilul caruia i-au lasat pe mana 85 de milioane, ei fiind principalii raspunzatori pentru faptele lui, atat legal cat si moral.

| dullcat a răspuns:

Grozav, inca un exemplu de dependenta de jocuri de noroc. Data viitoare fii responsabil cu propriul cont sau inchide-l daca nu reusesti sa tii evidenta cand il folosesti tu sau altii.In locul tau nu as mai sustine afacerile astea mizerabile.

| StoicAnalysis a răspuns:

Vrei raspunsul scurt?

Ai pus-o!
Prietenul ala al tau de 16 ani a fost bulangiu cu tine si a jucat sume mari de bani pe contul tau, stiind bine ca de indata ce intra in belele, le poate degaja direct la tine. Prostia ta cea mai mare a fost ca i-ai dat contul unui minor. Contul ala trebuia sa ramana doar al tau. Pregateste-te de cel mai rau scenariu si infrunta situatia daca poti. Aia e, ai comis-o.