Întrebare recomandată | elenacaruceru a întrebat:

Am 20 de ani și as vrea să înfiez o fetiță de vreo 4 ani. avand in vedere ca procesul de adopție presupune in primul rand așteptare, intre timp doresc sa iau o fetiță de la orfelinat ca sa locuiască cu mine in vacanțe, sa meargă cu mine in excursii, să mă ocup de educația ei, chiar și in timpul șederii la orfelinat. Vreau să ii ofer o șansă sa ajungă cineva in viață, sa simtă ca cineva o iubește. Pentru a o putea lua de Paște, unde trebuie sa mă adresez în bucurești? Vă mulțumesc

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa te adresezi la Oficiul pentru Adoptii Bucuresti.
Pentru a vedea ce presupune adoptia, conditiile si procedura de urmat, te sfatuiesc sa citesti L.273/2004, republicata in 2012.

| BiuL a răspuns:

Diferenta dintre adoptat si adoptator trebuie sa fie de minim 18 ani...

| Fatamuntilor a răspuns:

Din cate stiu eu, si asa ar fi si corect se cauta familie pentru un copil, nu familia cauta un copil.
Dupa cum ai spus si tu procesul de adoptie merge greu si dureaza foarte mult.
O varianta mai simpla ar fi sa iei un copil in plasament.Te poti duce la un asistent social de la primaria de care apartii care te va indruma la un centru de plasament sau casa de copii.Acolo vei vedea daca indeplinesti conditiile lor!
Mult succes!

| Okkultist a răspuns:

Sa fiti constienta ca este o munca foarte mare aceeasta treaba, si implica rabdare in toata treaba. Sper sa fie bine, va apreciez eu nu as-i putea adopta pur si simplu, poate si teama pe care o ap asupra copiilor mici. Sper sa fie bine, mult noroc, si felicitari! happy O saptamana frumoasa xD

| Dannyofficial a răspuns:

Vorbeste cu un notariat, el iti va spune ce sa faci si unde sa te duci.

| JiminFuNN a răspuns:

Oficiul pentru Adoptii Bucuresti

| elenacaruceru explică:

BiuL am gasit undeva ca se fac și excepții dar nu stiu in ce cazuri