| albertkelemen a întrebat:

Am 23 de ani si sunt student. Ieri, impreuna cu toti colegii mei de grupa, l-am votat pe Crin Antonescu si am fost foarte dezamagit sa aflu seara ca nu a intrat in turul doi. Dar si mai dezamagit am fost azi sa aflu ca Antonescu s-a lasat sedus de Mircea Geoana iar liberalii, partid istoric, de dreapta, vor sustine o formatiune de stanga. Cum e posibil asa ceva, sa te vinzi in halul asta? Putea sa nu faca nimic, putea sa astepte, sa demonstreze ca PNL e inca un partid cu principii, cu ideologie, ca nu au interese ascunse. Refuz sa mai votez vreodata, toti sunt niste demagogi. Mai exista si alti tineri care l-au votat pe Antonescu si s-au simtit tradati?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Eu mi-am dat seama ceva mai din timp ce fel de personaj este.happyil doare in partea din spate de doctrine; amintitiva ca intr-un an a participat la sedintele senatului de vreo 8 ori fiind platit in tot acest timp din bani nostri. In acest timp oare pe unde isi sustinea doctrina liberala?
Partidul celui caruia ii pupa mana, dupa 90 au vrut sa desfiinteze orice partid istoric, inclusiv cel al domniei sale. Amnezia e o alta calitate a dumnealui.happy

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am fost inflacarata in trecut. Aveam naivitatea sa cred ca liberalii de azi au ceva in comun cu cei care au scris istoria. Mi-am dat seama mai devreme decat tine ca sunt niste demagogi cu totii.

| MihaiA a răspuns:

Mai bine sustineti Noua Dreapta si-atat happy

| hominid dreak a răspuns:

Draga Albert, nu pune la inima.Eu ma simt tradat ori de cateori se alege un presedinte in Romania.Asta este viata noastra democratica si romaneasca.Toti sunt demagogi, ai dreptate, chiar si liberalii.Nu te amăgi ca unii sunt de dreapta, altii de stânga sau ce părul lor mai sunt, ideologiile partidelor este doar praf in ochii fraierilor. Ei urmeaza doar ideologia cercurilor masonice unde cu totii sunt colegi.Cat despre vot, e bine sa mai schimbam seful odata la 5 ani. Asa ca mergi la vot si exprima-ti dreptul democratic de a-ti arata recunostinta fata de conducatorii iubiti si stimati de tot poporul.

regis
| regis a răspuns:

La 23 de ani nu mai esti copil. Cum adica Antonescu s-a lasat sedus de Geoana? Scopul oricarui partid si oricarui lider este de a ajunge la putere si trebuie sa aleaga varianta cea mai sigura. In plus alianta era previzibila si s-a nascut inainte de alegeri, doar nu te asteptai sa se alieze cu Basescu?
Tu mai crezi in poveste cu stanga si cu dreapta? Pai nu au fost aliati in Parlament si in timpul guvernului Tariceanu II? Si PDL nu s-a aliat in 2008 cu PSD? Cam tarziu te-ai prins ca nu exista stanga si dreapta, ci doar conjuncturi si interese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@regis-ne lasi cu machiavelismele tale? Cum adica scopul oricarui partid este sa ajunga la putere? Chiar si daca doctrina este in contradictie cu a celorlalti? Atunci, c8um vor putea sluji poporul si cum pot sa-si duca la indeplinire promisiunile electorale?
,, In plus alianta era previzibila si s-a nascut inainte de alegeri, doar nu te asteptai sa se alieze cu Basescu? ''
Aceasta alianta nu au facut-o liberalii propriuzisi, ci Patriciu cu hrebenciuc si Vanghelie. Te asteptai ca liberalii sa se asocieze cu niste comunisti? Oare cand veti intelege ca de fapt in partidul liberal nimeni nu are opinii ci numai sustin punctul de vedere al SEFULUI PATRICIU? Iar cat priveste acea alianta...este facuta cu mult timp inainte de alegerile parlamentare, insa toti s-au ascuns dupa deget, nimeni nu dorea sa spuna ca face alianta cu dracul, adica cu PSD.
,, Tu mai crezi in poveste cu stanga si cu dreapta?''
Cum adica, nu mai crezi in stanga si in dreapta? Pai atunci tu ce alegi? Dupa ce criterii iti dai votul? Nici nu ma mira acum de ce conform sondajului IRSOP, pe geoana l-au votat cei cu 10 clase.imi pare rau sa cred ca Romania poate fi influenntata de asemenea persoane.Sorry!

| Linda a răspuns:

Mie imi place mai mult de tandemul Basescu Boc. Daca si presa, societate civila isi face treaba lucrurile se pot imbunatati.
Nu prea are nimeni treaba cu stanga sau dreapta. Alianta tranpartinica e intr-adevar la putere tot timpul. Eu l-am ales pe Manole, sustinea un stat minimal ca sefii celor mai multe institutii alesi direct de cetateni (de la politie, instante, spitale, politie, etc). Descentralizare, sa nu traga sfori atat de putini si sa poate fi trasi la raspundere cat mai mult de cei are i-au votat. Deocamdata ma gandesc sa merg la vot si mai adaug o casuta cu Manole, ca tot pe el il prefer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La politica nota 4.

regis
| regis a răspuns:

@enigma - este machivelismul partidelor, nu al meu personal. Chiar partidul tau a facut coalitie in 2008 cu PSD pentru a ajunge la guvernare. Si acum acelasi partid tanjeste dupa o coalitie cu PNL, dupa ce in 2006-2008 i-a balacarit cat a putut. Imi pare rau ca mai sunt inca oameni inteligenti care cred ca un partid din Romania si-a propus vreodata sa "slujeasca poporul" sau sa isi indeplineasca promisiunile electorale.
In privinta aliantei vad ca de fapt imi dai dreptate - alianta a existat si inainte. Doar ca nu s-a ascuns nimeni nici atunci. A existat o intelegere privind sustinerea PNL-ului in Parlament fara a intra la guvernare, dar aceasta intelegere nu a fost ascunsa de nimeni. Daca unii au refuzat sa o accepte, e problema lor. Aceeasi alianta s-a refacut odata cu ruperea aliantei PSD-PDL, ba chiar s-a prezentat in fata presedintelui si a fost oficializata printr-un vot in Parlament. Daca unii au refuzat din nou sa o vada, e problema lor, pentru mine a fost mai mult decat evidenta. Ca a facut-o Hrebenciuc cu Vanghelie sau oricine altcineva - probabil, eu nu am afirmat altceva decat ca exista inca dinainte de alegeri si ca era previzibila. Si da, ma asteptam sa se alieze "liberalii" cu "comunistii", la fel cu s-au aliat liberalii cu taranistii, liberalii cu PDL-istii, apoi liberalii cu PDL-istii si cu mogulul Voiculescu si in final PDL-istii cu PSD-istii. Singura alianta care nu a existat in ultimii 20 de ani este intre UDMR si PRM, dar poate si asta se datoreaza faptului ca PRM-ul nu a mai intrat in parlament (in orice caz nu poate fi pusa pe seama doctrinelor).
De ce nu mai cred in stanga si in dreapta? Pentru ca aceste notiuni nu au existat in ultimii 20 de ani. Cunoastem cazul unui partid care a trecut de la stanga la dreapta intr-o singura zi. Daca tu mai crezi in ideologii, in doctrine, in eforturile de a veni in slujba poporului care ne-a ales, e problema ta, inca traim intr-o tara libera.
Ai intrebat care sunt criteriile mele de vot si iti raspund ca sunt foarte simple. Evaluez oamenii dupa fapte, nu dupa vorbe, iar cand e vorba de un al doilea mandat lucrurile sunt simple. Astfel am votat impotriva lui Basescu in 2004, cunoscandu-i realizarile ca ministru si ca primar, dar am votat impotriva celor care au propus suspendarea lui in 2007. Am votat un primar PDL in 2008, dupa ce nu l-am votat in 2004 deoarece nu credeam in pormisiunile lui. Dupa primul mandat m-a convins, iar daca va fi liber probabil il voi vota si in 2012. In situatiile in care nu am avut pe cine sa aleg, mi-am anulat votul. In 6 decembrie ma duc la vot nu pentru ca am incredere in Geoana (care apropo, este sau nu sustinut de cel care l-a facut prostanac?), ci pentru ca am vazut ce a facut Basescu nu in ultimii cinci ani, ci in ultimii 20. Si i-am vazut si pe cei din jurul lui - Ritzi, Udrea, Cocos, Videanu, Berceanu, Blaga.

April
| April a răspuns:

Nu spune ca nu ai sa mai votezi niciodata. Crezi ca e mai bine sa-i lasi pe altii sa decida pentru tine si tu sa stai cu bratele incrucisate? Solutia este ca sa fii un alegator informat. Asculta atent discursul fiecarui candidat si nu te lua dupa ce spun unii sau altii despre ei ( televiziuni, ziare, net etc). Asculta-i pe candidati direct, priveste-i atent si judeca cu capul si inima ta. Atunci nu vei mai trai sentimentul acesta puternic de dezamagire si tradare. Dupa mai multi ani de experienta ca alegator iti pot spune ca au fost de la inceput semne ca Crin este o lichea. Ai sa inveti si tu sa descoperi semnele astea. Basescu are dreptate cand spune ca electoratul acestei tari este de dreapta si tu ai dreptate cand spui ca PNL-ul ar fi trebuit sa se ghideze dupa ideologia liberala, nu dupa interesele meschine si frustrarile unui individ care a ajuns la conducerea partidului din interes, nu din convingere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai fi dezamagit... totul e o iluzie, un joc. E un joc cosmic, divin, e jocul de-a evolutia, fiindca in Univers totul e evolutie. Depinde doar de puterea noastra de intelegere si de acceptare a unei transformari interioare, pentru ca mai apoi sa ne fie mai bine. De ce batem pasul pe loc? De ce suntem dezamagiti? Fiindca nu iubim destul, nu suntem drepti, intelepti...etc. Si fiindca refuzam sa fim asa, avem parte de conducatori care sunt caricaturi umane si politice si care ne conduc pe buna dreptate, fiindca NE REPREZINTA. Cand noi o sa fim altfe, si ei o sa fie altfel.

| costis a răspuns:

Tzutzu, eu in afara de Tanasescu sau Daianu nu ma mai scol din pat sa ma duc la vot pentru nimeni. Sa se voteze intre ei. Insa legat de Antonescu, e stiut ca nu il suporta pe Base, si risca alianta cu PSD. Altfel ii ramane sa faca opozitie cu onoare pana in mileniul 4.