| Cozma86 a întrebat:

Am 2500 mp de teren. Din acești 2500 mp, am cedat deja 400 mp. Până aici, totul a fost în regulă.

Acum am hotărât să-mi construiesc două hale. Ce să vezi? Am obținut cadastru, certificat de urbanism, intabulare, am plătit taxa de 1% pentru autorizația de construire etc. După două săptămâni de așteptare pentru eliberarea adeverinței de autorizare a construcției, mi s-a spus că nu mi se mai poate elibera.

Motivul? Autoritățile îmi cer să mai cedez încă 200 mp din fața terenului pentru a face un drum al Dobroeștiului, Ilfov. Problema este că deja există un drum, despre care spun că ar aparține Pantelimonului.

Mă poți îndruma sau ajuta să înțeleg ce trebuie să fac în această situație? Mulțumesc!

2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la un avocat.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legal nu te pot obliga sa cedezi terenul daca nu declara utilitate publica si te despagubesc pentru acel teren.
Daca nu fac demersurile legale si nu-ti dau autorizatia de construire poti sa dai primaria in judecata, la tribunalul de care apartine localitatea, in baza legii contenciosului administrativ.
Anterior depunerii actiunii instiinteaza primaria de aceasta si poate obtii autorizatia.
Daca nu te descurci singur apeleaza la un avocat.