anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am aflat azi ca criminalul care a omorato pe Diana, fata superba ucisa in parc si gasita a doua zi dimineata va fi eliberat...

Deci ma lasa cu tremur acest verdict..eu unul i-as rupe fiecare os din corp acestei creaturi ordinare pentru ce a facut desi nu sunt tatal ei...nici nu imi pot imagina ce iar face tatal ei acestei scursuri a societatii...

Nu pot sa cred ca asa ceva se intampla in Romania!
Bai fratilor trezitiva la realitate!

Voi lasati liberi criminali printre cetateni cinstiti?

Cum a ajuns tara asta in halul asta?

Cand putea avea si ea o viata linistita sa o ucida un nebun nenorocit!

Iar pedeapsa maxima pe care o risca e de 20 de ani...

Nu se poate asa ceva!

Cand in tarile arabe te spanzura daca ai furat etc...

Aici se lasa liber cu crima...

24 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fac eparte tot din dorinta noastra de a semana cat mai mult cu tarile din vestul Europei, Nu uita de cazul Breivik.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Brigaela):

În Norvegia e altă treabă. Țara lor, justiția pune accent pe reabilitarea deținuților în societate. Acolo nu există nici măcar pedeapsă de închisoare pe viață. Comparativ cu restul Europei stăm bine. Acolo nu prea sunt crime, dar sunt psihopați care omoară în masă. Așa este în statele occidentale și cu precădere în cele nordice. La noi mai puțin, sau mai bine zis deloc.

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Anonimuserr):

"Acolo nu prea sunt crime, dar sunt psihopati care omoara in masa" asta e bestiala.

| Brigaela a răspuns (pentru Anonimuserr):

Spre asta incercam sa ne indreptam si noi. Ai sa fii uimit si in Romania sunt putini criminali. Marea majoritate a cazurilor sunt talharii si furturi. De aceea sunt si atat de mediatizate crimele, fiindca sunt destul de rare.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Daniellllll1):

Nu există criminalitate ca în alte state, dar mai sunt și psihopați câtedata ca Breivik. Înțelegi acum? Unu când omoară omoară cu zecile.

Așa este! Ai dreptate. În Moldova ce mai sunt crime din cauza sărăciei și a educației precare. În rest stăm bine.

| KodrutZ a răspuns (pentru Brigaela):

Si traficul de persoane care s-a transformat intr-o adevarata industrie si ar trebui pedepsit ca in China, dar la noi scapa mai mult decit lejer.

| Brigaela a răspuns (pentru KodrutZ):

Eu nu cred in pedeapsa cu moartea. Si nu as lua China exemplu pentru nimic, cu atat mai putin pentru justitie si drepturile omului. E din cauza faptului ca eu am trait intr-o dictatura si nu am uitat

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Daca ai omorat trebuie sa fii omorat in chinuri....asta e parerea mea

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca se dovedeste ulterior ca este o greseala a justitiei? Esti de acord ca atunci sa fie omorat in chinuri minim un sustinator al pedepsei cu moartea? Eu nu, dar asa ar fi logic.

Si ce vrei sa le dai drumu la toti nenorocitii? ca poate nu sunt vinovati?

Se dovedeste ca sunt si la zid cu ei...nu ne omoara unu copii si e liber.

Nu mai e ca pe timpul lui ceasca...trezestete

| KodrutZ a răspuns (pentru Brigaela):

Si daca am trait intr-o dictatura... ce? Acum traim intr-o dictatura si mai urita, vopsita in democratie. Se mai intimpla si greseli, insa pentru ca astea sa fie minimizate ar trebui responsabilizati la maxim si magistratii. In momentul de fata, nenorocesti un om si scapi bine-mersi. Nici macar nu ramii fara job. La cum e sistemul penitenciar la noi in momentul de fata, cam nimeni nu se corecteaza. Si sint unele infractiuni pentru care moartea e mult prea blinda, traficul de persoane fiind printre primele de pe lista. Plus alea pentru care l-au omorit _teoretic_ pe Ceausescu si care acum sint practicate la scara larga bine-mersi, cum ar fi subminarea economiei nationale, genocidul prin multiple metode, si mai ales privarea de dreptul la educatie.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Anonimuserr):

Daca te vei uita pe statistici, vei vedea ca in cazul crimelor Romania este in primele 10 locuri din Europa. Asa ca nu stiu de unde ai dedus tu ca sunt mai putine omoruri in Romania. Intr-adevar rata crimelor din Romania este aproape jumatate comparativ cu cele de pe primele locuri, suntem pe departe de a fi bine.
Apoi, da rata infractiunilor este scazuta in Romania, comparativ cu alte tari, iar asta include toate tipurile de infractiuni. Insa avand in vedere ca include toate tipurile de infractiuni, inclusiv gainile furate, este posibil ca rata infractiunilor sa nu fie asa de mare pentru ca ei bine. politia nu inregistreaza toate infractiunile. Pana la urma, avem unul dintre cele mai corupte sisteme din Europa.
Iar apoi pedeapsta cu moartea, asa cum a spus Brigaela, ce faci cu cei care sunt inchisi pe nedrept? Ii omori pentru ca nu au avut un avocat suficient de bun sa gaseasca dovezi pentru a le demonstra inocenta?
Cel mai bine ar fi sa apeleze la inchisoare pe viata si la folosirea prizonierilor pentru imbunatatirea societatii. Le dai de munca. Momentan, daca nu ma insel, majoritatea prizionerilor nu fac nimic, in timp ce statul le plateste pentru mancare, apa, electricitate. Plus reviziuirea legislatiei si cel mai important respectarea ei.

În China și în special în statele asiatice cât și cele arabe prea ușor se condamnă la moarte. Acolo justiția nu judecă rațional. EI pun accept pe pedeapsa cu moartea. (dacă vezi că X este executat tu să stai cuminte că altfel poți păți și tu).

| KodrutZ a răspuns:

Crezi. Nevasta lui Paunescu a facut ZERO zile de inchisoare si a omorit o familie intreaga. Nu e singura. Au fost multe cazuri pina la asta si vor mai fi multe in continuare. Se poate, cum se pot si multe altele. De ce? Fiindca Piata Universitatii, mineriade, PSD.

| Anonimuserr a răspuns:

Asta este justiția din România. În orice caz trebuia condamnat la vreo 15, sau 25 de ani de închisoare. Unii intră la mititca pentru că fură o găină amărâtă iar alții fură la greu sau omoară și sunt liberi. Nu văd rostul justiției. Trebuie să fie imparțială să judece la rece.

| Daniellllll1 a răspuns:

Nu e drept, dar noi n-avem ce sa facem, acestea sunt legile din Romania.Dar am o vorba, cat timp noi nu facem nimic ca, popor, nici acolo "sus" n-o sa se schimbe nimic.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Daniellllll1):

Au fost tentative de reformă a justiției acum vreo 3 ani. Cine știe știe... Eu zic că justiția ar fi mers într-un plan optim.

| immaBeast a răspuns:

Nu ma uit la tv sau la stiri, dar stai asa!
Tu imi zici mie ca o fata a fost ucisa, psihopatul a fost prins si i-au dat drumul, adica l-au lasat in libertate asa...pur si simplu?! straight face

| anonim_4396 explică (pentru immaBeast):

E o lege care obliga judecstorul sa lase liber minorul de 17 ani criminal...va sta acasa un an si dupa il ia la beci

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Exista penitenciare de minori si tineret unde poti fi incarcerat inca de la 15 ani. Nu exista nici o lege care sa prevada ce spui tu, sunt cateva zeci de minori incarcerati pentru crime. Insa pedeapsa este redusa la jumatate, pe motiv ca sunt minori.

Exista!

Este o lege care obliga judecatorul sa lase in libertate minorul acuzat!

Minorul va fi eliberat pana la varsta de 18 ani si dupa va fi incarcerat.

Uite aici...

http://observator.tv/......63764.html

| minrest a răspuns (pentru immaBeast):

Nu confunda arestul preventiv cu pedeapsa. Chiar daca sta acasa, se judeca procesul si ia peste 15 ani de inchisoare cu executare. Evident, e oricum prea putin pentru ce a facut.

| Raul9999 a răspuns:

Parca in tarile arabe se taie mana daca furi