| callie2 a întrebat:

Am auzit ca noul cod rutier permite sa dai de carnet de la 17 ani. E adevarat?

Răspuns Câştigător
| GEORGE a răspuns:

Nu conteaza la ce varsta dai de carnet. conteaza cand ti-l dau adica tot la 18 ani.

| Ioandelasal a răspuns (pentru GEORGE):

Nu este adevarat ce ai spus, nu poti da examenele inainte de implinirea varstei de 16, 18 ori 21 ani, dupa caz. Poti face scoala de conducatori auto incepand cu 90 zile inainte de implinirea varstei.

| GEORGE a răspuns (pentru Ioandelasal):

Pai da ma, la 16 poti sa dai de carnet dar nu ti-l elibereaza pana nu implinesti 18 ani

| GEORGE a răspuns (pentru Ioandelasal):

Da scuze dar am crezut ca se subantelege ca dupa ce implinesti 16 ani laughing)

| Ioandelasal a răspuns (pentru GEORGE):

Vad ca persisti in greseala. Daca nu ma crezi pe mine iti citez ce prevede Regulamentul:
"ART.33.(1) Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba varsta de cel putin 16 ani impliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti, pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E si Tr;
c) sa aiba varsta de cel putin 21 ani impliniti, pentru categoriile D, DE, Tb si Tv, precum si pentru subcategoriile D1 si D1E;"
Nu stiu de unde ai scos tu varsta de examinare de 16 ani, aceasta este valabila numai pentru cele 2 subcategorii, respectiv A1 si B1.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este vorba de noul cod rutier, ci de unele modificari la vechiul cod, OUG 195/2002, republicat, cu modificarile ulterioare si nu s-au schimbat varstele pentru permise. Pentru subcategoriile A1 si B1 poti da examene la 16 ani, pentru majoritatea celorlalte la 18 ani si pentru unele la 21 ani. Oricum, prevederile privind categoriile de permise sunt prevazute in art.30 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. Un An Nou Fericit si La Multi Ani!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai auzit greșit.
Pa, pa.

| BuGaTy a răspuns:

Nu de la 18 ani!