| Adellee a întrebat:

Am auzit ca nu este bine sa tiplezi actele ca certificatul de nastere de casatorie ...este adevarat?

Răspuns Câştigător
| judgement a răspuns:

Da nu este bine, pentru ca in cazul in care doresti sa le xeroxezi nu o sa iasa bine (deci nu o sa fie copie valida), daca te duci la legalizat nu o sa ti le faca pentru ca nu ies bine, si daca vrei sa le folosesti in original o sa te trimita sa eliberezi altele noi...deci taxe, bani aruncati aiurea in visteria statului

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce? Se gindeste cineva sa faca modificari in ele?hee hee

| valy a răspuns:

Da este adevarat...iti faci copie la certificat color.si pe acela poti sa il tiplezi, si sa il pui in rama daca vreiwinking

regis
| regis a răspuns:

Aiurea. Copiile documentelor infoliate se vad foarte bine, am facut o gramada de legalizari si nici macar nu mi-a spus nimeni nimic. Inainte de a emite pareri ar trebui sa ganditi logic, o copie legalizata nici macar nu inseamna neaparat o copie xerox, copii legalizate se faceau si inainte de inventarea copiatoarelor. Ba mai mult, se fac copii legalizate si dupa cartile de identitate, permisele de conducere, pasapoarte, CIV-uri si orice alte documente infoliate complet sau partial.
In privinta folosirii actelor in original, este o aberatie, nimeni nu iti poate cere sa soliciti altul daca l-ai infoliat pe primul, dupa cum nimeni nu iti elibereaza un duplicat pe motiv ca ai infoliat originalul.
Singurele documente care nu se infoliaza sunt cele care prin natura lor necesita completari ulterioare (de exemplu CIV-ul sau talonul masinii). In rest eu am infoliat certificatele de nastere ale intregii familii, certificatul de casatorie, contractele mai importante, diplomele, legitimatii de acces, abonamente si multe altele (am un laminor acasa). Singura problema, desi e mult spus problema, a fost cand la Primarie au vrut sa treaca numarul dosarului de alocatie pe versoul certificatului de nastere al copilului, dar s-a rezolvat foarte usor prin aplicarea unei etichete autocolante.
@Bro - scopul infolierii nu este neaparat securizarea, ci mai ales pastrarea in conditii foarte bune a documentului respectiv. El va ramane in aceeasi stare si dupa 100 de ani, spre deosebire de un act neinfoliat care se deterioreaza si chiar tinut la dosar, ca sa nu mai vorbim despre cum arata dupa ce a trecut prin mai multe maini, portofele, posete, buzunare samd.