anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit povești că dacă pui bani la bancă ca persoană fizică există posibilitatea să ți se blocheze contul și să fii chemat la anaf fisc ceva de genul ăsta să explici de unde ai banii!?
De la ce sumă se întâmplă lucruri din astea?
Vouă vi s-a întâmplat?
Cunoașteți persoane normale oameni cinstiți cărora să li se fi întâmplat lucrul ăsta?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Băncile sunt obligate să anunțe la ANAF depunerile de numerar care depășesc veniturile obișnuite din salarii sau alte surse de venit legitime, pentru a preveni spălarea banilor. De asemenea un transfer bancar în contul tău, de la o persoană fizică sau juridică trebuie să fie însoțită de o explicație, și anume motivul acelui transfer Iar acel motiv trebuie să fie și el unul legitim.
De exemplu, donație, venit din salar sau alt venit, vânzare, cumpărare, etc, iar în cazul unei firme, sumele rezultate din funcționarea firmei. Dacă suma este mare și este nejustificată, prin raportare la ANAF, ea este supusă unei investigații de către organele legii. Astfel oamenii cinstiți care fac operații legale, nu au de ce să se teamă, indiferent de mărimea sumei operate în cont. Dacă rezultă dintr-o operație ilegală, se ia o măsură legală, confiscare, sau impozitarea unei tranzacții la care nu s-a plătit impozit, etc.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu sunt povesti, ci intamplari reale!
ANAF-ul are dreptul legal sa-ti verifice conturile bancare, ca sa vada daca ai declarat legal, toate veniturile.
Aici nu-i vorba de la ce suma ai in cont sau de la cat in sus, ci absolut toate veniturile din orice activitate ai depus in anul financiar respectiv.
Evident, verificarea se face aleator sau daca li se pare ceva suspicios, dar se cer si rapoarte de la banci, unde intra bani din paypal si alte site-uri internationale.

Uite ca am si gasit anuntul:

"De astăzi, ANAF are acces la toate conturile bancare ale românilor 11.01. 2021"

https://www.digi24.ro/......or-1432165

De luni, 11 ianuarie ANAF are acces la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, pentru a identifica mişcările de bani şi beneficiarii reali ai sumelor.

Sunt vizate şi criptomonedele!

https://www.zf.ro/......e-19858574

| mi25 a răspuns:

Depinde de suma.
Daca este o suma mare, peste 10000 de euro (conform unei directive europene) la depunere trebuie sa justifici de unde ii ai.

| RxTx a răspuns (pentru mi25):

Eu am gen 1 salariu bun de Anglia /1 luna

| mi25 a răspuns (pentru RxTx):

Nu se pune problema la salariu sau cand primesti banii prin virament, chiar daca sunt sume mei mari.

| RxTx a răspuns (pentru mi25):

In general eu nu vreau sa ma joc cu multi bani
Ci gen poate ca vreo data 3000 euro sa ii pun sa ii frec sa ii scot sa ii mai investesc prin care ceva eventual cand iminrecuperez banii cu un profit sa ii pun la moc apoi sa apara cate o moldoveanca care sa mii cheltuie pe toti apoi sa mai gasesc cate un vlient care ori ma angajeaza ori imi da ceva sa ii fac sa ii muncesc sa ii construirsc vreun prptotip sanii proirctez ceva sinsa ii fabric catevs prototipuri iminda 3000 euro prin banca pe care iindau pe toti pe piese. Apoi fac profit 1000 euro apoi mainmerg pe la.munca prin alta tara iar fac 2000 euro iar ii pun la banca
Chesrii de genul acesta

| NunuNini a răspuns:

Daca nu ai venituri ilegale, nu te deranjeaza nimeni.