anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut astăzi un conflict cu un vecin, oarecum și-a scos uscătorul pentru rufe pe casa scării și i-am spus că nu este loc tocmai potrivit pentru uscat rufe. Mai picura și apă din rufe și văzând că nu am cu cine purta o discuție, am luat uscătorul cu tot cu rufe și l-am arucat pe scări. A sunat vecinul la poliție, s-a prezentat o patrulă de jandarmi care tot vecinului i-a dat dreptate ( tipic prostiei din jandarmeria română) și am primit amendă 200 lei pentru tulburarea liniștii publice. Dar cel care își usucă rufele pe casa scării încă își are uscătorul acolo, mai rar asa ceva.

Am fost sancționat contravențional, înțeleg. Însă vecinul aduce acuzații cum că i-aș fi adresat cuvinte jignitoare nevestei sale care și ea era pe casa scării când s-a întâmplat să îi arunc uscătorul pe scări. Lucru care nu este adevărat pentru că nu am spus nimic nimănui și o pot dovedi cu martori pentru că și cu mine era cineva când s-a întâmplat toată nebunia.

Întrebarea mea este următoarea: poate să mă reclame la politie pentru acuzațiile aduse de el în ciuda faptului că jandarmul nu a constatat și sancționat acest aspect? Putea și jandarmul să mă amendeze pentru asta în ciuda faptului că i-a zis cum că i-am adresat cuvinte jignitoare nevestei sale? Am spus, am martori cum că nu i-am spus nimic nevestei sale și ar fi culmea să primesc altă amendă pentru ceva ce nu am făcut.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Casa scarii face parte din partile in indivizie comuna al cladirii, deci sunt proprietatea fiecarui proprietar.
Pe proprietatea sa oricine face orice, daca nu deranjeaza accesul la proprietatea altora.
Faptul ca el a pus temporar uscatorul in casa scarilor, este dreptul sau.
Tu insa ai aruncat uscatorul cu haine pe jos, ceea ce se poate incadra si in tulburare de posesie sau chiar distrugere, dupa caz.

Daca nu exista martori, inregistrare cu injuraturi si insulte sau alte dovezi, atunci este cuvantul tau impotriva cuvantului lui, deci este reclamatie nefondata.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

El declară că i-am adus cuvinte jignitoare, nevasta sa la fel. Apoi merg eu și declar contrariul. Martorul meu la fel. Aici lucrurile se cam bat cap în cap. Probabil ca poliția să claseze reclamația.

| Dismally a răspuns:

Normal ca i-a dat dreptate vecinului si pe tine te-a amendat. Daca te deranja uscatorul vorbesti prima data cu vecinul, lucru pe care spui ca l-ai facut, daca vezi ca nu schimba nimic nu te apuci sa-ti faci singur dreptate pentru ca nu este legal asa ceva. Apelezi tu la politie sau la alte institutii care il pot forta pe vecin sa-si tina uscatorul in casa.

| anonim_4396 explică (pentru Dismally):

Data viitoare nu ii mai arunc uscătorul pe scări. Îl iau pe sus și merg cu el direct la tomberon. Noaptea, fără să mă vadă nimeni. Și apoi mă acuza tot pe mine? Pardon, nu avem acces în scară cu interfon și cine știe, poate a intrat cineva și l-a furat cu tot cu haine.Și adevărat că a fost cam deplasat cum am procedat eu. Însă m-am enervat când l-am auzit cum vorbește cu mine și pe ce ton mi se adresa. Și apoi am zis "da?" ia de aici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Și este adevărat că poți plătii amenda la jumătate în termen de 15 zile?

| HeeVTM a răspuns:

Gestul tau a fost prea deplasat. Puteai chema tu politia si reclamai faptul ca uscatorul nu este pus unde trebuie. Orice jignire adusa vecinului tau de tine nu se poate dovedi 100%( chiar daca l-ai injurat sau nu) daca nu ti o faci cu mana ta. Ai scapat binisor cu 200 lei. Eu care am batut in usa unei vecine ca, cainele ei latra de la 2 pana la 7 dimineata m-am ales cu 1200lei amenda ( era 4 dimineata) Toata bafta!

| Mutzi a răspuns:

Salut! Poate sa te reclame, dar nu se rezolva nimic. Sa ti dau un exemplu din viata mea personala. Am fost cu niste tovarasi intr o comuna mai indepartata de oras si niste romi ne au vandalizat masinile si ne au vatamat corporal acolo. Am chemat politia, a venit si criminalistica, au facut rost de toate dovezile necesare, i au identificat si chiar si pana azi nu au facut nimic cei de la politie(a trecut mai mult de o luna). In opinia mea totusi, daca chiar vrea poate sa si le puna la uscat macar in fata usii lui de la apartament daca tot nu are loc. Dar politia nu face nimic.