anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut cateva probleme cu o firmă și am ajuns la concluzia că nu este în regulă ce fac ei. Mi-au spus foarte puține lucruri la interviu și după un timp in care am facut un anumit training, mi-au spus că trebuie să aduc alți colaboratori că să cresc în rank la firmă și să fiu platit. După ce am auzit aceste lucruri am incercat sa avertizez alte persoane despre acest lucru și am postat pe Facebook că este dubios ce fac, că ceea ce fac ei este înșelăciune și am atașat un articol care spunea acest lucru.

Este vreo șansă ca ei să poată să îmi facă ceva rau legal, cum ar fi sa ma acuze de calomnie, defăimare? Menționez că în grupul de "seminarii" a lor mai erau 16 persoane, pe care le-am avertizat cu aceleași cuvinte.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Se pare ca, ai fost la o firma tip MLM, care functioneaza pe structura piramidala si unde asa se face distribuirea castigurilor.
Nu neaparat este inselaciune, sunt multe firme care functioneaza asfel (vezi Avon, Amway, Lyones etc., dintre cele mai cunoscute la noi in tara).
Efectiv, in asemenea structuri, se poate castiga bine, daca ai aptitudini de prezentare a marfurilor vandute, iar in functie de rezultate te poti ridica pe nivele superioare, unde ai venit si dupa structurile create sub tine.

| Motisor a răspuns (pentru Bula):

Da, înțeleg ce spui, e un argument bun pe care îl aduci, teoretic eu nu am spus nimic despre o persoană anume, chiar absolut nimic. Am spus doar despre firmă, în lege am gasit despre calomniei în public asuprea unei persoane, dar nu am gasit nimic despre o firmă instituție etc

| Bula a răspuns (pentru Motisor):

Firma este tot persoana, juridica.
Daca ai de a face juridic cu o firma, atunci ai sanse sa fii obligat la despagubiri mult mai mari ca la o persoana fizica.

| Violleta2022 a răspuns:

Pai dupa descrierea ta asta este o firma de tip MLM (Multi lever marketing) care asta este profilul lor, sa creasca prin vanzari dar ami ales prin asocieri de membri.

Nu-i nici un fel de inselatorie, chiar asta este modelul de afacerea si este perfect legal si functional nu doar in Romania ci si in lume.

Companii MLM sunt:
Oriflame
Amway
Avon

Eu am dat exeple de 3 pe care cu siguranta le stii, dar sunt peste 500 in toata lumea:

https://www.businessforhome.org/......orld-2021/

Atentie: daca ai semnat un contract de confidentialitate si tu pui informatie pe FB si alte site-uri online risti sa fii data in judecata si chair s afaci puscarie, fiindca ai incalcat aceste obligatii contractuale si crede-ma, ca nu poti sa castigi, fiindca toate MLM-urile au bani foarte multi si contractul este legal si facut in asa fel incat sa-i protejeze pe ei.

| Violleta2022 a răspuns:

"Acum 11 ore Motisor a intrebat:

Am avut cateva probleme cu o firmă și am ajuns la concluzia că nu este în regulă ce fac ei. Mi-au spus foarte puține lucruri la interviu și după un timp in care am facut un anumit training, mi-au spus că trebuie să aduc alți colaboratori că să cresc în rank la firmă și să fiu platit. După ce am auzit aceste lucruri am incercat sa avertizez alte persoane despre acest lucru și am postat pe Facebook că este dubios ce fac, că ce-a ce fac ei este înșelăciune și am atașat un articol care spunea acest lucru.

Este vreo șansă ca ei să poată să îmi facă ceva rau legal, cum ar fi sa ma acuze de calomnie, defăimare? Menționez că în grupul de "seminarii" a lor mai erau 16 persoane, pe care le-am avertizat cu aceleași cuvinte."

https://www.tpu.ro/......te-putine/

| DeMicUnCălător a răspuns:

Pentru ce fel job urmai să fi angajat?

| Motisor a răspuns (pentru DeMicUnCălător):

"Consultant financiar" eu neavând nici o treabă cu domeniul

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Motisor):

? De ce vrei să lucrezi pentru ei?

Nu mai vreau, dar era interesantă oferta cum o prezenta ei, dar nu era adevarat.

Da. de fel țepele sunt impachetate foarte frumos.
Mă bucur că tragi semnalul de alarmă.
Felicitări.

Da, dar ideea e că ei oarecum mă amenință ca fac ceva legal pentru ce am spus eu, mă intrebam dacau au vreao șansă sau doar încearcă să ma sperie?

Trăiești intr-o țară democratică in care LIBERA EXPRIMARE este protejată de lege.
Ei sunt liberi să spună ce vor și TU LA FEL.
N-ai făcut absolut NIMIC ilegal.

| Salvadore1889 a răspuns:

Stai liniștit, nu au ce să îți facă și cu siguranță nu te va da nimeni in judecată. Ei încearcă să te sperie ca să nu avertizezi și alți oameni. Felicitări pentru că ai luat atitudine. Din păcate România chiar e o țară de 2 lei și e plină de tot felul de scheme din astea dubioase, nu neapărat ilegale dar imorale

| Motisor a răspuns (pentru Salvadore1889):

Așa am gândit și eu când am postat, nu ca sa fac rău cuiva sau să fie cineva dat afară din firma lor din cauza mea, dacă s-ar spune de la început cum stă treaba real cu avansatul în firmă și ce pretenții au de la tine ca să aduci si alți "colaboratori" nu aș avea nici o problema cu ei.