| Wallnutmage a întrebat:

Am avut un mic accident vara asta cu bicicleta. Peste 4 luni primesc o instiintare acasa precum parintii mei ar fi vinovati de neglijenta, ce se poate face sa nu primesc amenda?
Sunt speriat (eu fiind cel care a picat cu bicicleta)!
Si cam cat ar costa amenda?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui varsta ta dar banuiesc ca ai sub 14 ani, doar asa se justifica faptul ca parintii sunt raspunzatori.
Faptul ca tu ai cazut cu bicicleta nu constituie nici o contraventie si pentru aceasta n-ai cum sa fii amendat, chiar daca ai fi major.
Si instiintarea nu este proces-verbal de contraventie, numai prin acest act poate fi sanctionat contraventional un parinte, pentru ca nu a avut grija de tine, poate in baza L.61/1991 si amenda ar fi de la 100 lei la 500 lei.
Totusi nu cred ca parintii vor fi amendati, ar fi cam tras de par.

1 răspuns:
| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Vrei sa te calmezi nu e asa de grav, daca esti major va trebuis sa iti asumi consecintele dar daca esti minor spune-le parintilor adevarul ceia ce s-a intamplat si ca nu le-ai spus din cauza ca erai speriat de accident si iti este frica de ce ar putea ei sa iti faca si o sa vezi ca o sa se rezolve. Apropo ai mentionat ca ai avut un "mic accident". ce fel de accident? Ai fost aruncat de pe sosea de vreo masina s-au nu ai fost atent cand pedalai si ai intrat intr-un politist, copil, femeie, batran etc.