anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am căutat pe internet în vederea achiziționarii unui teren intravilan și la preț imi spune pe m/2, asta înseamnă că proprietarul poate să-mi vandă dintr-un teren de 1000 m/2, 100?
N-ar fi mai simplu să scrie prețul terenului?! Aștia spun pe m/2 doar să sune oamenii că n-au cu cine vorbi!
Asta-i situația și cu apartamentele la vînzare în a căror anunțuri nu este specificată zona.
Dar oamenii ăștia cred că dacă îți spun la telefon, te conving mai ușor să-l cumperi?!
Eu dacă aș avea un site de anunțuri, aș creea următoarele opțiuni de căutare: vîrstă proprietar, religie, rasă și ocupație. Să nu mă mai deplasez la locul respectiv și să am surpriza de a vedea că proprietarul ce se vrea a fi vînzator, nu l-as fi vrut sa-l vad pe stradă.

3 răspunsuri:
| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Cam asa functioneaza, vor mai multe telefoane.De ce? Pentru ca au mai multe avantaje din acest mod de comportament.

| anonimg a răspuns:

Sunt două motive:
- strategie de marketing; dacă va spune prețul total, ar fi unul prea mare; pretul pe metru pătrat pare mai accesibil.
- poate are teren mai mare pentru două case, iar din acesta vinde doar unul sau le vinde separat.
În mod normal trebuie să spună pretul si pe metru pătrat, si per total pentru transparență.

| relian a răspuns:

Frate omu a spus clar ca vinde un teren,a si spus cat teren are,asta sigur,scrie doara ca tu trebuie sa citesti. Dupa spune pretu pe mp deci tu stiind cat e pretu pe metru si cat teren vinde afli pretu,cei asa de greu nu vad. Unia pun pretu pe mp ca suna altfel,nu se vede suma aia mare la total.Tu daca ai avea un website de care spui ar bate vantu acolo la tine laughing de aia e bine sa lasi oamenii sa spuna cum doresc,iar tu de aia ai telefon sal poti suna, nu trebuie neaparat sa mergi acolo, asta daca vrei mai multe informatii.
Ce spui tu ca ai face se numeste altceva, sa spuna omu rasa, religia etc, asta suna parca a ceva nu bun laughing sa nu zic altceva.Nu vad ce legatura are vanzarea unui teren cu ce r eligie ara vanzatoru sau cumparatoru laughing hai ca am mai auzit una buna rau.
Ca sa afirmi ce ai scris mai sus, ar trebuie sa ne arati si noua anuntul respectiv.Pun pariu ca scrie si cat teren vinde omu, deci tu terenul ala il vei cumpara cat scrie nu 1 metru patrat sau 100.