| Furnicuta000 a întrebat:

Am cautat pe net dar nu gasesc nimic despre acest subiect. M-ar interesa ce acte imi trebuie si care e procedura pentru a infiinta o canisa. Vreau sa fac totul legal. Am inteles ca trebuie sa alegi intai o rasa, sa iei o femela si trebuie sa indeplinesti niste conditii

5 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Până la acte, orice crescătorie de animale de rasă, cu pedigree, presupune existența unei finanțări consistente.
Dacă nu dispuneți de o finanțare suficientă nu vă apucați de așa ceva!

| Furnicuta000 explică (pentru ValentinMihai78):

Ai citit intrebarea? De ce ti-ai luat din timp ca sa dai un raspuns stupid?

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Serios? De ce este un răspuns stupid? Că ți-am zis despre finanțe? Crezi că o femelă de pedigree o crești cu mâncare de casă, ca un câine de curte? Sau vizitele la veterinar sunt gratuite? Sau deplasările la diverse competiții chinologice sunt gratuite?

| Furnicuta000 explică (pentru ValentinMihai78):

Am zis eu ceva de bani? Am intrebat care e procedura

| DonMoldo a răspuns:

Pentru a face o canisa, in primul rand trebuie sa te hotarasti asupra rasei pe care vrei sa o cresti.Sa studiezi rasele sa alegi ce ti se potriveste, sa vorbesti cu crescatori care detin respectiva rasa.Intr-un cuvant sa inveti tot abecedarul rasei... apoi te poti apuca de crescut caini.
In primul rand iti trebuie un caine cu pedigree, femela.Trebuie sa fie arbitrata in expozitii si sa aiba 2 sau 3 (aici nu sunt sigura) de Foarte bine de la arbitri diferiti in expozitii diferite.
De aici in colo e cel mai sumplu sa iei legatura cu Ach-ul de la tine din oras.El iti va indruma pasi de urmat.Iti trebuie afix de canisa ( adica denumire)...care si astea se aleg in functie de rasa detinuta.
Canisa este obligatoru sa fie inregsitrata la A ChR pentru inregistrarea cuiburilor, verificarea in parte a fiecarui cuib si eliberarea documentelor pentru exemplarele care intrunesc criteriile rasei.
Trebuie sa fie declarata la autoritatile locale
Exista norme si ordine speciale sanitar veterinare pentru infiintare canisa canina.