| cnvv a întrebat:

Am citit undeva ca Putin ar fi de acord cu unirea dintre Romania si Republica Moldova doar daca este cedata Transnistria.
De ce doreste Rusia asa de mult acest stat?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Rusia doreste orice bucatita pe care o poate obtine, mai ales daca bucatica aia poate ajuta la destabilizarea zonei

| minrest a răspuns:

Ai citit o simpla parere, orice parere imaginabila despre orice subiect a fost postata de cineva. Asa ca, orice astfel de parere nu conteaza, conteaza numai argumentele aduse in favoarea ei, si sursele primare verificabile citate. Transnistria nu conteaza pentru Rusia decat ca un mijloc de presiune asupra Moldovei. Moldova nu are acum nicio autoritate in Transnistria, care e condusa de un guvern autoproclamat prorus, asa ca, daca voia Transnistria in Rusia, Putin o incorpora in Rusia, cum a facut cu Crimeea.

| oprescudorin11 a răspuns:

Transnistria o poate obtine Moscova oricand! Nu cred ca asta este problema.
Moscova si laolalta USA, mentine focare de pericol(razboi) pentru a ne tine in frau pe noi. Ca sa ma exprim asa!
Ma mir ca nu vedeti asta!
Rusilor nu le pasa daca Moldova va fi sau nu a noastra! oricum se pare ca au control TOTAL acolo!
De ce sunteti asa de orbi?
Marile puteri si-au impartit ariile de influenta, unde sa desfaca marfuri, unde sa aiba si zone unde sa vanda arme, sa incurajeze EXODUL oamenilor, ca sa culeaga inteligente ieftin! E alta smecherie!

| missfatadelatara a răspuns:

Peste 1 secol, Rusia o sa devina continent.

| BackAgain a răspuns:

Se discuta unirea dintre Romania si Republica Moldova? Ce treaba are Rusia cu asta de trebuie Putin sa fie de acord? Sincer, nu stiu de ce ar dori Transnistria, dar sigur ar iesi cu scantei. Cel putin pe net, in Transnistria par sa fie destul de multi care vor sa se desparta de Moldova si sa se uneasca, cu Rusia. La fel de multi sunt si care nu vor. S-ar lasa cu bataie.