Conform OUG 9/2013, art.6, citez:
"(7) Suma reprezentând timbrul ce urmează a fi plătită, calculată potrivit prevederilor alin. (1), poate fi ajustată şi atunci când persoana care solicită înmatricularea sau, după caz, transcrierea dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat face dovada, pe baza expertizei tehnice efectuate de Regia Autonomă "Registrul Auto Român", că deprecierea autovehiculului rulat este mai mare, potrivit normelor metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(8) Vechimea autovehiculului se calculează în funcţie de data primei înmatriculării a acestuia.
(9) Atunci când persoana care solicită înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat nu poate face dovada datei înmatriculării autovehiculului, timbrul se calculează în funcţie de anul de fabricaţie."
Nu cred ca, pentru o masina fabricata in 2001, s-a facut prima inmatriculare in 2010, cred ca s-a gresit data.
Te poti folosi de prevederile alin.9 si sa faci o expertiza care sa dovedeasca vechimea.
Unde se poate face expertiza?
Expertiza se poate face la RAR.
La rar a iesit 2001? la anaf e problema acolo vrea sa calculeze 2010 ultima inmatriculare
Reciteste cu atentie prevederile legale pe care ti le-am citat. Tie iti trebuie deprecierea masinii, pentru a face reducerea timbrului de mediu si expertiza RAR este pentru aceasta.
Mersi pentru ajutor dar deprecierea este foarte mica 1% din valoarea taxei