| dantiberiu a întrebat:

Am cumparat un teren in comuna cumpana jud. constanta, conform contractului de cumparare al consilului local cumpana, cel care mi-a si vandut terenu, contract in care se stipuleaza ca conform hotarari consilului local al comunei cumpana numarul 52/18.08.2004 terenul nu poate fi instrainat pe o perioada de 5 ani de la data semnari si autentificari prezentului contract de vanzare-cumparare.In prezent sunt amenintata de societatea de recuperari Ecofagi Romania ca datorita faptului ca nu am mai putut sa inapoiez ratele si imprumutul in valoare de 3300 RON imi va lua pamantul si casa.
Va rog pe toti cei care detin informatii ce ma pot ajuta in acest sens sa imi de-a raspunsuri cat mai exacte conform datelor problemei mele.
M-ai pe scurt vreau sa stiu daca exista lege ca nu pot sa il instrainez timp de 5 ani atunci banca imi poate lu-a pamantul.Astept raspuns cat mai urgent, va multumesc mult.Doamna Dan.

Răspuns Câştigător
| kenzo a răspuns:

Ne poti da mai multe detalii despre credit? In momentul in care ai contractat acest credit banuiesc ca ti s-a cerut o garantie (casa, teren, masina, etc). Dupa 3 luni de neplata banca pune sechestru pe bunurile garantate (daca exista) sau te actioneaza in instanta pentru a recupera suma. Daca figurezi ca salariat te poti trezi cu oprire pe salariu.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De la amenintare la fapte este un drum lung si destul de anevoios. Daca nu ai semnat un contract de credit atunci vor trebui sa obtina o hotarare judecatoreasca irevocabila si doar apoi pot sa te execute silit. Si apoi, chiar pentru celeritatea executarii, nu se incepe cu executare silita imobiliara(casa, pamant) ci cu poprire pe salariu ori alte venituri banesti. De asemenea debitorul poate oferi creditorului si alte bunuri. Revenind strict la faptul daca pamantul respectiv poate fi executat silit, raspunsul este da, treaba cu instrainarea privindu-va strict numai pe dvs, deoarece prevederile contractuale se aplica numai partilor din contract.

regis
| regis a răspuns:

Reiese din contract cam ce prevede acea hotarare, insa nu va conta foarte mult daca banca va obtine o hotarare judecatoreasca.
Dar sa presupunem totusi ca hotararea Consiliului Local va impiedica banca sa iti ia terenul. Creditul tau nu se va prescrie in urmatorii 5 ani, deci tot ce ar avea de facut recuperatorul va fi sa astepte...
Eu zic ca singura ta speranta ar trebui sa se lege de faptul ca pentru o suma atat de mica deranjul ar fi prea mare. Dar nu poti stii niciodata...

| kenzo a răspuns:

Eu sunt din Constanta, Cumpana e la 7 km de Constanta. Primarita din cumpana a pus aceste restrictii pentru a impidica mafia terenurilor sa faca speculatii in zona. Ea isi doreste populatie, care sa vrea sa construiasca, sa plateasca impozite la primarie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu spui ce prevede hotarirea 52/18. 08. 2004, greu de spus ceva. Eu am cautat hotarirea dar n-am gasit decit incepind cu 2005.
O lege, ceva, apoi ce tip de imprumut ai facut...

Răspuns utilizator avertizat