anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cunoscut pe cineva pe internet recent.Am vorbit de cateva ori iar apoi mi-a cerut adresa si datele mele de contact pentru ca are niste probleme si ar vrea sa-mi trimita o suma bani(125 000 euro). spune ca vrea sa stie acesti bani in siguranta pentru ca acolo unde este el acum nu este in siguranta bla bla bla.Asta este doar un motiv.
Ce nu inteleg eu este de ce fac lucrul acesta? nu este primul care ma intreaba asa ceva.
nu mi-am dat niciodata adresa sau alte date dar curiozitatea mea este de ce ma intreaba asa ceva.
Ce ar putea face cu datele mele? am uitat a spun ca nu este din Romania.Toti ceilalti care m-au mai intrebat asa ceva inainte nu au fost din Romania.
Cred ca intelegeti intrebarea mea.Rog frumos cine stie sa raspunda

4 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns:

Am primit zeci de mailuri cu escrocherii de genul asta. Nu le da datele de contact. Vor incerca sa te convinga sa le trimiti tu inainte niste bani, sau alte tampenii. Baneaza-l, nu ii mai raspunde la mesaje, e un escroc.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Evita-l! Cum poti sa te increzi in asa ceva? Cum sa ai incredere intr-un necunoscut, iar tu la randul tău, de ce ai avea incredere in el? E dubios totul. Nu-i mai raspunde, daca poti blocheaza-l!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum sa crezi asemenea mambo-jambo? Vezi in ce lume traim, o lume in care te si miri cum se imbogatesc unii. Te gandesti ce poate face cu datele tale: furt de identitate, le poate folosi in conjuncturi in care tu nu le-ai folosi pentru ca el/ea nu vrea sa isi deconspire identitatea.

| NoOrdinaryHuman a răspuns:

Is capcane, oamenii aia nu au nicio intentie buna cu tine cauta numai sa iti faca rau si primul pas e sa te pacaleasca prin diferite scuze sa ii dai cat mai multe date ca sa te fure sau mai rau. Daca avea probleme baga banii in banca nu cauta sa tii trimita tie ca oricum daca era cineva pe urma banilor ajungeau sa te gaseasca si pe tine.Era un pretext pentru intentiile sale ascunse, fie sa te fure pe tine sau sa ii fii urmatoarea victima pentru cine stie ce are in minte.Cu datele tale ar putea sa iti fure tot ce ai,identitate, tot sa afle unde stai si sa te urmareasca, intr-un final s-ar putea sa te si rapeasca si sa te dea la trafic, is foarte multe posibilitati, sa nu ai niciodata incredere in suspiciosi dinastia si sa nu-ti dai niciodata datele personale.