Poti depune o actiune civila dar numai daca nu s-a depasit termenul general de prescriptie de 3 ani.
Au trecut 7 ani, dar unele probe de abia acum apar. Daca s-a făcut asta cu premeditare nu se tine cont?
Https://www.tpu.ro/......-le-porti/
despre cipul ce v-a fost implantat de doctor este vorba?
In orice caz, chiar si in situatia asta, cata vreme ciparea nu e incriminata de legea penala, e aplicabil termenul de prescriptie de la 253(4) pentru a solicita despagubiri, adica termenul general de 3 ani
Am fost bătută de un vecin si am avut coaste fracturate si deplasate + osul stern fracturat si deplasat, mana fracturata, osul omoplat la fel, dar toate radiografiile au fost șterse ca sa nu se vadă fracturile + tomograful care nu s-a copiat pe CD decât partea cu abdomenul, si nu au vrut procurorii sa le facă expertiza lor. O parte sunt la dosar, o parte la mine si s-a cerut doar medicului legist sa facă expertiza lor. Acesta le-a refuzat spunand in scris ca expertiza in acest caz trebuie făcută de către specialiști in criminalistica. Nu s-a vrut sa se facă aceasta expertiza si au încheiat dosarul motivând ca "nu pot crede". Dupa, prim procurorul a fost promovat fiind transferat la DIICOT Sibiu ca SEF.Așa se racolează cadre "de incredere" la conducerea parchetelor, a Judecătoriilor, si a Politiei.
A, da...tin minte
pai s-a prescris atunci actiunea civila
Doamne fereste! Ce criminali! Ei (medici, psihologi, politisti, procurori, judecatori, oameni din serviciile secrete, politicieni) urasc oamenii care reclama. Le stiu sistemul, e o intreaga mafie. Rareori primesti ajutor de la sistemul asta. Vorbesc din experienta.
Am fost la DNA București in 2015 si când am intrat in audienta fara sa ma întrebe cine sunt si ce doresc, mi-a spus procurorul ca : " problema dv nu se rezolva". Întrebând de ce? A zis: "justiția nu se da in judecata". Si m-a dat afara. Nu m-a trecut in registrul de evidenta al audientelor, se vede ca ma cunoștea, a ajuns Piza mea ke el înaintea mea. Si când te gândești ca romanii și-au pus încrederea in DNA! Laura Codruta Cheovesi daca a fost si ea Ca fel nu merita funcția de la UE.
Crezi ca eu n-am reclamat la DNA? Degeaba.Ei se cred Dumnezei. Iar noi fraierii de rand.
Cum ai ajuns batuta de vecin?
Ti-am raspuns la intrebarea anterioara, poti sa faci si acum plangere penala si constituire de parte civila in dosarul penal.
Dar nu s-au prescris faptele? Au trecut 7-8 ani de atunci. Dar daca da, atunci nu-mi rămâne decât sa lupt pentru a face cunoscut public cine este cu adevărat justiția. Dar ma tem ca Secția de investigare a faptelor procurorilor si judecătorilor nu are viață lunga.
Nu s-au prescris, de altfel infractiunea de omor este imprescriptibila.
Exista biblioteci bune in orasele mari, dar si SCRIBD. Poti consulta carti de drept penal, drept international, te poti inscrie la facultatea de drept sau poti vorbi cu cineva care a terminat facultatea asta. Eu am sunat odata un profesor de drept de la o facultate, i-am gasit numarul de telefon pe internet.
Eu am cumpărat Codul Penal si cel fe Procedura Penala. Dar de atunci s-au mai făcut modificări. O sa il procur si pe ultimul si o sa îmi fac singura plangerea. Ma pricep mai bine decât un avocat.
Trebuia sa imprumuti cartile de la biblioteca. N-are rost, la noi nu exista justitie.
Cand depui o plangere, trebuie sa dispui si de probe convingatoare, macar despre existenta faptei.
Daca nu ai nici o proba, nimeni nu te va crede cand depui o plangere, si va fi respinsa.
Daca ti se respinge o plangere in instanta, atunci va trebui sa platesti si toate cheltuielile de judecata.
In concluzie: aduna orice probe din care sa reiasa existenta faptei, eventual si fapta faptasului.
E prea mult. As putea scrie un roman. Dar daca as ști ca cei care cercetează judecătorii si procurorii sunt interesați de aflarea adevărului si i-ar pedepsi as depune plângere împotriva lor de abuz in serviciu. Dar ma tem ca daca ajunge PNL la putere ii desființează.
Nu vor face nimic. Ai sa vezi. Fa-ti singura dreptate, pentru ca la noi nu exista justitie. Au dat la stiri pe avocatul familiilor victimelor din cazul Caracal si spunea ca se asteapta la o decizie in favoarea criminalului.Cel putin in inchisoare a fost facut praf de alti detinuti.