Cine ti a zis ca e limita la A?
nu este nicio limita la A si poti conduce orice fel de motocicleta
Asa am gasit pe un site
Nu mai bine citesti codul rutier decat site uri obscure?
Ai nevoie de categoria A, dar aceasta se poate obtine doar de la 24 de ani sau si de la 20 de ani, daca ai 2 ani experienta in categoria A2 (aceasta se poate obtine de la 18 ani). De la 16 ani poti obtine doar categoriile AM si A1.
Cu categoria A poti conduce orice motocicleta, inclusiv cele care se incadreaza la categoriile AM, A1 sau A2, deoarece sunt mai mici, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după cum urmează:
d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM;
e) permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile şi pentru categoria A1;
f) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1;"
Salut! Dacă vrei să dai de permis te sfătuiesc să nu dai de A1 pentru că este nasol, mai bine dai la 18 ani pentru A2 sau dai pentru categoria B, iar la 21 de ani poți să obții categoria A, dacă nu, doar la 24 de ani! În ceea ce privește cmc, A2 nu specifică nici măcar o limită în cmc, ci doar în Kw, asta însemnând că poți să conduci un Kawasaki Ninja cum vrei tu, doar să fie limitat la 35 Kw și 47 cp altfel o să ai probleme mari. Această operațiune costă aproximativ 400 de lei și te ține vreo 2 ore, după care mergi la RAR și îți rezolvă ei toate actele necesare. Succes!
efspactsy întreabă: