| croissant a întrebat:

Am facut greseala vietii mele prima data, am incercat sa sustrag o pereche de adidasi din mall. Politia a venit mi-a luat declaratia. Intrbarea mea este daca ma va trece la cazier

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se întâmplă așa. Poliția a fost chemată în urma unei cereri, sesizări, plângeri. Dacă această plângere este în scris, și firma nu renunță la ea ( asta ar însemna ca firma să se prezinte la proces, prin avocat, etc, ceea ce necesită bani și efort), atunci se deschide dosar penal. Astfel poliția, chiar dacă a fost chemată, chiar dacă s-a încheiat un proces verbal, ei vor întreba firma dacă renunță sau nu la plângerea făcută. Să spun eu de ce vor renunța. Pagubă nu s-a făcut, ei nu mai au acum de câștigat de pe urma ta. Ce să ceară despăgubiri? Cât pot să ceară? Mai mare daraua decât ocaua. În acest caz, dacă ei renunță la plângere nu se va deschide dosar penal, Nu știu cum se încadrează la lege tentativa de furt exact.
Dacă se deschide dosar penal, vei primi probabil o amendă sau pedeapsă cu închisoarea fără executare plus plata cheltuielilor de judecată. Se va consemna asta în cazier și se va păstra în cazier timp de 5 ani, după care se va șterge. Depinde cum ai norocul.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsurile la intrebarile tale depind de varsta ta.
Daca ai sub 14 ani atunci nu vei pati nimic, minorii sub 14 ani nu raspund penal.
Daca ai intre 14 si 18 ani se poate lua impotriva ta o masura educativa neprivativa de libertate, in cazul daca ai intre 14-16 ani numai daca se constata ca ai avut discernamant si aceasta se trece in cazierul judiciar dar masura se va sterge dupa ce a trecut 1 an de la executarea masurii educative.
Peste 18 ani poti fi sanctionat penal si pedeapsa se inscrie in cazierul judiciar si poate fi stearsa doar in anumite conditii, conform L.290/2004, privind cazierul judiciar, rep. in 2009, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
ART.15.(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) faptele pe care le-au săvârşit nu mai sunt prevăzute de lege ca infracţiuni;  
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;  
c) a intervenit amnistia;  
  d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani şi au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;
e) au decedat;  
  f) s-a dispus renunţarea la urmărire penală sau clasarea faţă de ele ori s-a pronunţat o hotărâre definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executării măsurii educative;  
  h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;"

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, o sa primesti un dosar penal si probabil o condamnare care va aparea in cazier

| croissant explică (pentru suntserios):

In cazier va aparea toata viata?

| anonimuser1 a răspuns (pentru croissant):

Nu, daca trec cativa ani ( nu stiu sigur cati, dar stiu sigur ca dispare dupa cativa ani ) si nu faci nicio prostie o sa iti dispara

| cfrtobias a răspuns (pentru suntserios):

Nu ii poate bloca acces in magazin sa numai intre? daca vede paznicul

| aXy99 a răspuns:

Si cum credeai tu c-o sa pleci cu ei acasa fara sa se prinda nimeni?

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca erai baiat destept sustrageai un lucru mai mic si mai scump, il vindeai si iti cumparat incaltarile laughing

Glumesc, nu e bine sa furi, e bine ca ai recunoscut ca ai facut cea mai mare greseala de pana acum.

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Desigur ca te va trece la cazier.Pe aia care fura milioane de euro unde ii mai trece? Si inca ceva..ai incercat sa sustragi? Apropo..hai sa-ti explic o chestie ca sa stii pe viitor.Eu am lucrat la paza si stiu cum sta treaba.Atata timp cat nu ai iesit pe poarta cu produsul nu se numeste furt ok? Deci daca esti prins pana in poarta, si nu ai trecut de ea, poti linistita sa ii spui ca ai uitat de ei, lasi produsul si te pisi pe paza lor.Ca presupun ca te-a prins un paznic corect?

| croissant explică (pentru IonutSiAtat92):

Da dar faza e ca deja au chemat politia

| IonutSiAtat92 a răspuns (pentru croissant):

Pai si au camere de vederi.dar daca te-au vazut ca ai sustras si ai bagat produsul in punga/geanta pe camere, atunci nu mai ai scapare. big grin