| AntoniusAnonymus a întrebat:

Am facut o prostie, acum 2 ani in 2017 am cerut 100 lei avans pe internet si nu am mai trimis produsul. Am primit o instiintare sa ma prezint la judecatorie art.264 din legea 135/2010. imi asum tot ce am facut dar as vrea sa stiu la ce pedeapsa sa ma astept?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legea 135/2010 este Codul de procedura penala iar art.264 se refera la citarea pentru un proces.
Nu puteai fi citat la un proces penal, in calitate de inculpat, fara sa fi existat o urmarire penala pentru o infractiune si procurorul sa nu-ti fi prezentat rechizitoriul de trimitere in judecata pentru o infractiune, ori tu n-ai pomenit nimic de aceasta. De asemenea, pentru un raspuns corect, ar fi trebuit sa spui si varsta ta la data comiterii infractiunii.
In orice caz cred ca ai fost trimis in judecata pentru inselaciune, conform art.244 Cod penal. Ce se va intampla depinde de ce va hotari judecatorul, avand in vedere criteriile de individualizare a pedepsei, conform Codului penal, citez:
„ART.74.Criteriile generale de individualizare a pedepsei  
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:  
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;  
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;  
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;  
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;  
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;  
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;  
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.  
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (1) şi pentru alegerea uneia dintre acestea."  

| flixbuster a răspuns:

Cauta-l pe cel pe care l-ai inselat, ofera-te sa acoperi paguba si eventual sa platesti ceva in plus pentru ca ai facut o prostie si l-ai facut pe om sa ajunga la judecatorie sa-si recupereze banii. Daca ii dai bani, numai cu dovada scrisa si cumva discutat sa retraga plangerea. El nu mai pierde vremea, judecatoria scapa de un proces, tu scapi de probleme.

| doctorandus a răspuns (pentru flixbuster):

O singura inselatorie nu e inselatorie, ci un conflict in drept civil.