| Mirela0807 a întrebat:

Am fos retrogradata din functie timp de 60 de zile de la serviciu. Am aflat ca dupa perioada de 60 de zile pot reveni la functia care am avut-o inainte de retrogradare. Tin sa mentionez ca in contractul de munca am o alta functie decat cea avuta inainte de retrogradare.
Vreau sa stiu la care dintre cele doua functii revin si in ce timp trebuie emisa decizia pentru a reveni la vechiul loc de munca.
Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului muncii se revine la functia avuta anterior retrogradarii, asa ca revii la functia avuta inainte de retrogradare, din aceasta ai fost retrogradata.

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

1.Cred ca angajatorul va alege --- ori functia inscrisa in CIM, ori functia avuta inainte de retrogradare. Cele doua functii, oricum, se afla in cadrul aceleiasi profesii ---nu poate sa-ti dea o functie decat cu respectarea profesiei.Asa cum la retrogradare, angajatorul poate alege din mai multe functii inferioare ( pe care le are in organigrama ) si nu este obligat sa dea salariatului functia imediat inferioara celei avute, tot asa poate alege intre functiile pe care salariatul le-a avut anterior sanctionarii.

2.Cum durata respectivei sanctiuni nu poate fi mai mare de 60 de zile, decizia va dispune exact de la data implinirii termenului.