| Mihalca_Vlad_1984 a întrebat:

Am fost angajat in perioada 2007 - 2010, de atunci nu mai am carte de munca sau contract, am aflat de curand ca trebuie sa platesc aprox 400 lei la sanatate ( cas ), nu as vrea sa platesc deoarece nu am apelat la serviciile medicale ale statului. Exista posibilitatea sa nu platesc? sau daca ma voi angaja acum cu contract de munca va trebui sa platesc eu cei 400 lei? Multumesc

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui niste elemente esentiale: cine si pentru ce motiv iti cere plata respectiva. Revino cu aceste detalii si o sa-ti dau un raspuns concret. Numai bine!

| MidnightLady a răspuns:

Nu stiu exact care mai e legea, dar acum cativa ani, pentru a beneficia de serviciile medicale trebuia sa ai continuitate minim 5 ani. Asta inseamna ca daca in viitor, chiar angajat cu contract legal de munca fiind, vei avea nevoie de serviciile statului, va trebui sa platesti pentru a obtine adeverinta de asigurat. In plus, pe masura ce trece timpul, cresc si majorarile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu specifici cine anume iti cere sa platesti acesti bani.In situatia in care nu ai avut Carte sau Contract de munca legal, nu ai cum sa platesti acele taxe, nu exista baza legala.Totusi,daca doresti sa iti mearga vechimea, la cererea ta, poti continua sa platesti toate taxele legale catre stat.Numai bine.

| Mihalca_Vlad_1984 explică:

Am specificat "sanatate" adica Casa De Asigurari de Sanatate CAS. in perioada 2007-2010 am avut carte de munca, dar dupa acea perioada nu am mai avut. Saptamana asta am fost la CAS sa platesc cei 5, 5% in urma unui proiect in colaborare cu o firma unde am avut un contract de colaborare ca persoana fizica ( nu PFA nici SRL) si mi-au spus ca nu pot sa platesc pana nu platesc restanta de 400 lei acumulata din 2010 pana acum perioada in care nu am fost angajat, nu am avut contract. Nu as plati suma asta deoarece nu am beneficiat de servicii medicale, iar daca doamne feresete va trebui sa consult un doctor prefer sa merg la privat. Intrebarea mea era: Exista posibilitatea sa nu platesc? sau daca ma voi angaja acum cu contract de munca va trebui sa platesc eu cei 400 lei? Multumesc