Daca nu a prezentat cartea de identitate se poate sa nu fi fost crezut de controlor ca este major si l-a tratat ca pe un minor.
A prezentat cartea de identitate și și carnetul de elev.
Atunci nu era obligat sa spuna controlorului telefonul parintilor, probabil l-a spus fiindca controlorul i-a promis ca nu va fi amendat.
Eu asa am auzit... că dacă îi dă un numar de telefon al unui părinte nu îi dă amendă
Am vazut si celelalte explicatii ale tale.
Chiar daca il amenda baiatul avea 15 zile (nu pe loc) sa plateasca jumatate din minimul prevazut de lege pentru respectiva contraventie, asa prevede OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, asa ca n-are importanta ce i-a zis controlorul.
Totusi iti zic sincer ca baiatul major nu avea obligatia sa ii dea acelui controlor numarul de telefon al unuia dintre parinti!
pana la urma ce a vrut acest controlor sa faca sunand parintii acelui baiat?
atata timp cat acesta i-a inmanat cartea de identitate si carnetul de student...
probabil au convenit ei ca daca ii suna parintii nu va fi amendat, dar ramane o practica aiurita!
in fine
Pai nu poate sa fie o păcăleală? L-am auzit pe controlor zicând că dacă plătește pe loc atunci amenda este de 70 de lei, iar dacă alege să plătească altă dată atunci este de 200 de lei (parcă astea erau sumele). Nu putea să îi ceara nr de telefon al unui parinte și după sa nu ii mai sune și după să plătească aia 200 de lei?