| ClaudiuMadalin1999 a întrebat:

Am fost o zi la un job in proba si nu mi-a platit orele din ziua de proba si nu mi-a fost dat nici macar vreo parte din bacsis-ul adunat. Este normal sa se intample asta? Pot sa iau vreo masura legala cum ar fi sa fac vreo plangere undeva pentru lucrul la negru?

6 răspunsuri:
| NisipLaMare a răspuns:

Trebuia sa intrebi despre orele lucrate, atunci cand ai acceptat sa mergi la jobul respectiv inseamna ca ai fost de acord asa.
Ziua de proba din cate stiu nu se plateste (decat daca scrie in contract) dar, daca considera personalul ca ar trebui sa primesti ciubuc atunci iti va oferi.
Si daca s-a facut foarte putin ciubuc nu are ce sa iti dea.Ar fi trebuit sa intrebi acolo.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu fi prost, nu ai lucrat la negru, ai fost in probă la un job ce faci atita caz, nu i-a placut sefului de tine nu ti a dat niciun leu, faptul ca esti la un loc de munca in probe nu inseamna ca esti angajat, asa ca nu ai niciun drept sa ceri bani, daca i faci plîngere faci mai rau ti l pui in cap pe seful ăla si nu este bine, nu ai semnat contract de munca cu el nu este obligat sa te plateasca, daca va vrea te va suna ca are numarul tau si ori te va angaja cu carte de munca legal pe salariu, ori i ti va da ceva bani pe ceea ce ai muncit la el, dar ca ce ai lucrat? Barman ospatar? ca spui ca ai avut bacsis ăla era al tau bacissul dar daca seful nu ti l a dat a gresit era spaga ta pe munca depusa au fost multumiti clientii, cit ai facut spagă?

| sierra1 a răspuns:

Ai vreun document (contract) ce zice ceva despre asta?

| ROB3RT89 a răspuns:

Nu ai lucrat la negru.
Daca nu ai semnat nici un contract, eu zic sa-ti vezi de treaba, chiar nu are rost sa pierzi timpul!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Tu de ce le-ai dat bacșișul? Ai fost chiar fraier.

Un alt caz asemanator cu al tău, citeste răspunsul primit:

https://www.avocatnet.ro/......proba.html

| IarsiIar a răspuns:

Ai fost la proba. La un fel de exmen.
Nu ai avut contract de munca pe ziua aia. Nici macar pentru o ora. Ce bani vrei?
Proba de intrare pe post nu este munca la negru.
Inteleg ca ai picat proba, nu esti bun de munca. Altfel, te angajau si nu te mai plangeai tu de o zi de munca.