| Iulia213 a întrebat:

Am fost prinsa furand in h&m o pereche de pantaloni scurti fara alarma (am 20 de ani),au chemat politia,am recunoscut mi-au luat declaratie, m-au dus la sectie mi-au luat si acolo declaratie,datele persoanale,amprente, poze s-a.Tin sa mentionez e prima abatere, nu a fost distrus nimic, eticheta era pe pantaloni (si valoarea acestora era de 40 de lei).Mi s-a zis ca nu o sa patesc nimic si ca o sa primesc o amenda.Au zis ca o sa ma sune sa mai dau o declaratie.Am sanse sa imi trimita ceva prin posta sau chiar o sa ma sune? O sa am dosar pentru asa ceva? A fost o prostie nu stiu de ce am facut asta, nu recomand!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta ta este infractiunea de furt. Fiind o valoarea mica, care a fost recuperata, probabil ca o sa se finalizeze prin renuntarea la urmarirea penala, pe motiv ca nu exista un interes public în urmărirea faptei, conform Codului de procedura penala, citez:
"ART. 318.Renunţarea la urmărire penală  
(1)În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei.
(6)Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a)să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;
b) să ceară public scuze persoanei vătămate;  
c)să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
d) să frecventeze un program de consiliere." 

| Iulia213 explică (pentru Ioandelasal):

Majoritatea persoanelor de care am dat mai ales politistii au zis ca nu patesc nimic cel mai probabil max 100 de lei amenda

| Ioandelasal a răspuns (pentru Iulia213):

Nu cred ca o sa primesti nici o amenda, deoarece nu cred ca o sa fii trimisa in judecata.

| Iulia213 explică (pentru Ioandelasal):

Update! Nu ma m-ai sunat nimeni de la politie saptamana asta ..au uitat de mine? Nici n-am primit amenda

| Ioandelasal a răspuns (pentru Iulia213):

Se pare ca nu mi-ai citit atenta raspunsurile.
Fapta ta este infractiune si pentru a fi pedepsita cu amenda penala trebuie sa fii trimisa in judecata ori aceasta poate dura cel putin cateva luni.
Iti repet: parerea mea este ca totul se va finaliza prin renuntarea la urmarirea penala dar si aceasta va dura si vei primi ordonanta procurorului in acest sens.

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dosar penal si amenda te suna nu ti trimite prin posta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amenda o primesti prin posta. E un document, nu ti l da prin telefon laughing

| Crispaula2023 a răspuns:

IULIA213.
Pana la urma cum s-a soluționat?
Sunt idioata? am luat și eu o bluza, am rupt etichetele....am.fost la secție dar nu s au luat amprente și nici nu s au făcut fotografii. Regret enorm. Doamne. Nu se face asa ceva?

| generalu00 a răspuns:

Ai belit o Iulia