| gabriela232323 a întrebat:

Am fost trimis in judecata pe viol art218 certificatu medicolecal iml obriectv- daca in momentul taportului sexual numita x a fost costransa fizic sau psihic raspuns - constrangerea fizica trebuie probata prin mijloace specifice (afirmatiile pacientei denonta constrangere fizicica) pot fi condamnat pentru asa ceva?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus o asemenea intrebare in noiembrie si ti-am raspuns. Daca nu mi-ai vazut raspunsul il repet:
"IML nu poate concluziona ca a fost viol in lipsa unor urme de violenta fizica si mai ales nu dupa atata data, tocmai de aceea s-a consemnat ca partea vatamata a declarat ca a fost viol si ca sunt necesare alte mijloace de proba. Ceea ce putea spune cert de catre IML este ca respectiva nu mai era virgina si ca intretinut relatii sexuale."
Daca se va dovedi violul vei fi condamnat, daca nu se va dovedi nu vei fi condamnat.
Daca nu exista alte probe, in afara de afirmatiile presupusei victime, atunci nu vei fi condamnat, se aplica principiul "in dubio pro reo".
P.S.Tu esti baiat sau fata?
In prima intrebare pe care ai pus-o pe TPU spuneai ca esti fata, acum ca esti baiat. Care este adevarul?

| gabriela232323 explică:

Baiat
dar il foloseste si o fata