| ClaudiuMadalin1999 a întrebat:

Am iesit din sectia de toxicologie & Obregia cu diagnosticul de 'Dependent de substante'. Diagnostic dat aiurea, eu neprezentand semne de dependenta pentru vreun drog doar mi-au fost gasite in corp deoarece am luat o supradoza. De asemenea mi s-a pus si diagnosticul de 'Tulburare mixta de personalitate' desi nu a vorbit niciun psihiatru cu mine pe parcursul catorva zile cat am stat acolo pentru a imi evalua starea si nici comportamentul meu nu a dat altceva de inteles, eu comportandu-ma civilizat ca orice om intr-un spital.

Am mers la ai mei la externare deoarece au venit ei sa ma ia si a fost si la recomandarea doctorilor sa ma odihnesc, recuperez & sa raman la ei cateva zile. Mi s-a dat si un tratament de epilepsie la externare. Ideea e ca nu mi se da libertatea de a sta nesupravegheat in casa a lor mei sau de a iesi, usa este incuiata constant.

Eu am partenera, stau separat de ai mei si am viata mea separata si libertatea imi este restrictionata acum. Nu am vorbit cu ai mei din respect in vederea plecarii mele, dar din punct de vedere legal, am dreptul sa plec? Adica, in ciuda diagnosticului pe care o sa il vreau reevaluat in viitorul apropiat, am aceleasi libertati ca inainte? Sa ies neinsotit?

Intreb deoarece din cate am citit, tot de pe Internet, nu pot face nimic fara un reprezentant legal precum parintii in momentul de fata deoarece sunt considerat o persoana cu 'tulburari psihice' acum. Adica daca ies fara acordul lor, o sa ma caute politia sa ma aduca inapoi in custodie. Este adevarat?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca ai dreptul sa iesi, daca ai peste 18 ani, nu ti-a fost numit un parinte ca tutore, nu ti-a fost limitata libertatea de miscare de la domiciliul parintilor printr-o hotarare judecatoreasca ori nu ai COVID.
In schimb, din ce ai spus, sunt de parere ca nu ar fi bine sa iesi, avand in vedere ce au spus medicii, de altfel chiar tu recunosti ca ai luat o supradoza si banuiesc ca te-ai drogat si pana la aceasta.

Bula
| Bula a răspuns:

E adevarat.
Ai luat o supradoza de prostie, care iti va afecta viata.

| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca momentan nu ai voie sa fii lasat nesupravegheat, tocmai pentru a nu te intoarce la droguri.
Iar daca parintii tai te iubesc, nu te vor lasa nesupravegheat nici o secunda.
Daca iesi, categoric vor alerta politia fiindca au acum si dovada ca esti labil psihic si trebuie sa fii recuperat.
Libertatea ti-o vei castiga dupa cateva luni, timp in care dovedesti ca se poate avea incredere in tine.

| doctorandus a răspuns:

Și? Care-i problema? La spital te odihnești, ai mâncarea asigurată, ai un acoperiș, etc. Comportă-te frumos dacă vrei să ieși cât mai repede. Poți apela la un avocat dacă ești major, dar mai bine nu faci asta.

Ce-ai văzut în Zbor deasupra unui cuib de cuci sunt fantezii.

| gabicoo a răspuns:

Vladimir Vladimirovici! Tu ești?
Unde te țin ăștia? Te-au băgat în cămașă de forță? Vin eu să te scap!

Cu drag, Zelenski.

| Marius22222222222 a răspuns:

Te-a băgat la T.S.O. adică tratament sanitar obligatoriu.si da fara semnătura la ai tăi nu poți ieși sau pleca unde vrei tu. funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa iesi. Dar mai bine stai si ai grija de tine.

| Mavni a răspuns:

Recunosti ca ai luat o supradoza.
Ce crezi ca mai poti face?