Pentru inlocuirea buletinului expirat
actul de identitate expirat sau care va expira plus vechea carte de alegator
certificat de casatorie, sentinta de divort definitiva sau irevocabila sau certificat de deces al sotului/sotiei. Toate acestea in copie si original. Daca nu ai fost si nu esti casatorit, nu ai nevoie de nici un alt act.
actul prin care se face dovada spatiului in care locuiesti (copie si original). Chiar daca esti major, in cazul in care domiciliul din buletin va fi cel al parintilor, va fi nevoie sa fi insotit de unul dintre ei. Daca domiciliul este al unei alte persoane (prin luare in spatiu), va trebui sa fii insotit de proprietarul domiciliului – aviz studentilor care doresc sa isi schimbe domiciliul pe adresa unei rude in alta localitate. Exista si posibilitatea ca proprietarul domiciliului sa nu fie prezent si sa fie suficienta o declaratie a acestuia de luare in spatiu plus actul de proprietat, dar este mai sigur sa fiti insotit de persoana respectiva.
In cazul in care se va schimba domiciliul din buletin, nu este nevoie sa obtii nici un act suplimentar de la institutia de evidenta a populatiei de la domiciliul anterior. Nu mai este valabila vechea poveste cu viza centrului militar zonal pentru barbati.
Mda, si eu trebuie sa il schimb in 31 luna asta, doar 4 ani a fost valabil
1. Cererea pentru eliberare carte de identitate:
2. Certificatul de naştere(copie xerox şi original)
3. Documentul cu care solicitantul face dovada adresei de domiciliu (copie xerox şi original)
4. Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 LEI) + taxa extrajudiciară de timbru ( 4 LEI)
5. Declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului
OUG 97/2005
http://www.dreptonline.ro/......romani.php
Aici trebuie sa gasesti toate detaliile de genul pentru ca este legea de profil pe aceste problematici, in cazul i n care mai ai nelamuriri du-te la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei (SPCLEP) functioneaza in cadrul primariilor la orase iar in cazul comunelor la primaria orasului la care este arondata primaria comunei respective, iar cei de acolo iti vor da toate detaliile.
Eu cand mi-am schimbat buletinul in 2008 am mers la primaria comunei mi-au eliberat o adeverinta de spatiu iar apoi am mers la SPCLEP din orasul cel mai apropiat si am completat un formular, am dat adeverinta respectiva, mi-au facut o poza si la cateva zile am avut buletinul. Simplu, elegant. Uita-te sa vezi daca nu s-au mai schimbat intre timp metodologiile, astea se schimba...
O seara frumoasa.
Pentru cei care nu stiau, este lege de cativa ani ca buletinul de 14 ani sa se schimbe la 18, stiu multi dintre voi ati prins acea perioada in care se schimba buletinul o data la 10 ani. Acuma, pentru schimbarea de buletin iti trebuie: -cerere pentru schimbare act de identitate; -buletinul expirat (original + copie); -actul casei (original + copie + prezenta proprietarului casei ca sa demonstreze ca esti luat in spatiul lui); -certificat de nastere (original + copie); -chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate (7 lei); -timbrul fiscal sau chitanta reprezentand contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru (4 lei). Cam atat. Sper ca v-am fost de ajutor.
Hey scuze de deranj imi poti spune si mie daca imi pot schimba buletinul cu 2 luni mai devrem de inplinirea varstei de 18 ani
anonim_4396 întreabă: