anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am incetat activitatea la ultimul loc de munca la 05.01.2009 prin demisie am o vechime de patru ani pe cartea de munca si un copil minor an intretinere sotia mea find decedata. Am dreptu la ajutor de somaj?

5 răspunsuri:
| sigmanet a răspuns:

Pai daca ai lucrat la ultimul loc de munca minim 1 an, ai dreptul la somaj. Incearca sa iei legatura cu cineva pregatit in acest domeniu, citeste legile romanesti si sper ca poate vei obtine si un somaj.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Una dintre conditiile Legii nr. 76/2002 este ca incetarea contractului de munca sa sa fi produs din motive neimputabile pentru angajat. In conditiile in care contractul individual de munca ti-a incetat prin demisie, nu vei putea beneficia de indemnizatie de somaj.

| ilie a răspuns:

Buna, legea spune ca in ultimii doi ani trebuie sa ai lucrati 12 luni pentru a benificia de somaj.Mergi la fortele de munca si te vor ajuta sa faci dosarul de somaj, mai poti face si cursuri de recalificare gratuit fiind somer indemnizat sau neindemnizat, eu am facut curs de tamplar si ai posibilitatea de a ti se asigura si loc de munca. Multa sanatate si sper sa rezolvi cu bine problemele.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, daca ti-ai dat demisia, nu poti beneficia de somaj, indiferent de e alte conditii indeplinesti.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu, pentru ca tu ai demisionat.