Birjarule, ai facut sex-tape cu iapa si ai pus-o pe youtube?
poti fi dat in judecata pentru calom(e)nie.
Ai putea fi dat in judecata numai pentru insulta, art.205 Cod penal, citez:
"ART.205.(1) Atingerea adusã onoarei ori reputaţiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocurã, se pedepseşte cu amendã.
(2) Aceeaşi pedeapsã se aplicã şi în cazul când se atribuie unei persoane un defect, boalã sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate.
(3) Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
(4) Împãcarea pãrţilor înlaturã rãspunderea penalã."
P.S.Ai vrut sa-ti meriti username-ul?
Pt insulta se pot obtine daune morale? Cam ce suma? Cat ar fi o suma minima pentru o astfel de insulta, dar maxima?
In prezent nu mai exista infractiunea de insulta, a fost abrogata.
Dar se pot obtine daune morale pe cale civila, in baza raspunderii delictuale pentru afectarea dreptului la demnitate.
Nu stiu ce sume se acorda acum, n-am urmarit, posibil de la cateva sute la cateva mii de lei.
Recent citisem ca persoana care cere daune morale trebuie sa plateasc 10% din suma pe care o vrea, asa-i? Plus ca sa zicem ca pierde procesul, trebuie sa plateasca pentru asta?
Trebuie sa plateasca taxa judiciara de timbru, dar aceasta este de doar 100 lei, conform OUG 80/2013, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 7. Acţiunile privind stabilirea şi acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnităţii sau reputaţiei unei persoane fizice se taxează cu 100 lei."
Daca pierde procesul va trebui sa plateasca cheltuielile de judecata facute de cealalta parte.
Numai daca da el spam si poti primi si ban daca e in engleza injuraturile daca is in romana. poti injura cat vrei.
Doar daca iti stie adresa de ip de la calculator iar de obicei doar hackerii o pot afla.in rest nu cred, in fond tu ai un cont pe net, nu un cont bancar in care stie toate datele despre tine
Vezi,ti-am spus eu sa te schimbi! Nu cred ca se iau in seama astfel de probe.Dar, ai grija.
Daca si-ar pune mintea cu tine, poate sa te sacaie putin, insa e patetica treaba.
99% poti sa stai linistit.
In primul rand iti spun ca este f. urat sa injuri, indiferent ce motive ai avea. Apoi ca sa-ti faca ceva nu cred, l-ar costa prea mult...numai daca te va prinde pe strada e posibil sa-ti traga vreo doua.
Asta nu-ti pot spune sigur,dar linisteste-te foarte, foarte, foarte rar ia cineva masuri pentru atat
Probabil poti fi dat in judecata, dar si mai probabil nu te va da nimeni.E YouTube, cred ca se injura de 500 de ori pe secunda.Chill out, nu te da nimeni in judecata.
Pai? da poti fi dat injudecata. Dar la cum vorbsc romanii m-as indoi! In al doilea rand la cate injuraturi aud pe youtube... oricum sri daca ar sta sa dea in judecta. Judecatorii si-ar da demisi si 99, 9999% dintre romani dupa gratii. Sin daca ar vrea sa te dea in judecata ar consuma 900 lei pentru. avoct, cu alte cuvinte: pentru un cuvant urat ar cheltui aproape un salariu
Asa ca stai linistit. Funda?
Ooho da poate dar nu te judecata nu e din astea doar primesti ceva prin posta.dar nu cred ca te da pentru ca si el se baga in probleme.dar de obicei cand sa zicem cum ar fi te da injudecata nmu te da doar anunta pe aia de la youtube si ti se va suspenda contul dar vrei primi un mail daca te da, dar nu cred ca trebuie sa itit faci griji
Nu iti face griji nu vei pati nimic! Oricum nu stie unde locuesti, orasul, deci nu are ce sa-ti faca stai linistit ok?
Come on, man.Toată lumea injura pe youtube
Bine poate sa te raporteze, aici tine de natura situatiei si de persoana in cauza.
Daaaaaaa...se face si puscarie pentru asta.Ai grija...eu zic sa pleci din tara
Nu cred ca romanul te-ar da in judecata pentru o injuratura ci ti-ar raspunde la fel.