| munteanuionvictor a întrebat:

Am luat de la Orange un telefon pentru prietenul unui prieten.Am făcut contract pentru abonament și am semnat, prietenul promițând că plătește din banii lui abonamentul. Nu a plătit și a trebuit să plătesc eu. Cum se numește această faptă și ce aș putea să fac eu ca să scot banii de la el? Pot cere și daune morale? În valoare de aproximativ câți bani pot cere daune morale?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este o fapta de inselaciune dar nu se incadreaza exact in infractiunea de inselaciune prevazuta de Codul penal.
Daca ai probe il poti da in judecata, pe cale civila si sa obtii obligarea la plata sumei pe care tu ai platit-o la Orange.
Poti solicita si daune morale, desi nu cred ca le vei primi, deoarece ai fost afectat doar material, nu si fizic sau psihic.

| Lioana a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nu cred ca il poate acuza de inselaciune fara dovezi. Si ce dovezi ar putea avea? A semnat cu mana lui contractul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai facut un contract pe numele tau. acum il platesti. Ai vreo dovata ca el te a pus sa faci asta?

| munteanuionvictor explică (pentru suntserios):

În magazin sunt camere de filmat.

| suntserios a răspuns (pentru munteanuionvictor):

Si ce o sa se vada pe camerele de filmat?

| munteanuionvictor explică (pentru suntserios):

Era cu mine. A ales un tip de telefon care-i plăcea.

| suntserios a răspuns (pentru munteanuionvictor):

Realizezi ca asta nu dovedeste absolut nimic?

| Lioana a răspuns:

Nu inteleg de ce ai facut contract pe numele tau in favoarea altuia. El ce problema avea de nu putea sa faca contractul pe numele lui? Daca tot voia sa plateasca abonamentul putea sa semneze si contractul.

Răspuns utilizator avertizat