| xXFlorinXx a întrebat:

Am luat o amenda in care scrie ca am consumat bauturi alcolice si am avut un comportament neadecvat fata de persoanele care treceau pe strada (Vama Veche).
Am filmat un prieten cum mergea pe strada ( el a fost cu ideea) si i-am spus sa nu mai injure ca e politia in fata noastra. Politistii au trecut pe langa noi, si el a inceput sa strige dupa ei. Ne-am oprit, i-a cerut numele prietenului nostru si el a dat un nume fals (dar cum era sub influenta aloculului spunea numele fals si cel adevarat amandoua odata) si a fost urcat in masina, iar ne-a facut o legitimatie (si am intrebat inainte daca trebuie sa venim si noi, si au zis ca nu ) si ne-au urcat in masina si am fost la sectie! Acolo politistii aveau un limbaj foarte "frumos".Am perchezitionati, legitimati, amprentati si pozati. Eram 3 persoane, cel care a strigat dupa politisti are 17 ani, baiatul cu care am stat eu, tot 17 ani, iar eu 14 ani. Am fost amendati, cu 200 lei, 200 lei, respectiv 50 lei. Vreau sa stiu daca e normal sa ne ia pe noi 2 si sa ne duca la sectie si sa ne dea amenda pentru ca am baut!? Deci toti din Vama se drogau, erau morti de beti si fix pe noi ca doar am baut? + In timp ce mergeam spre sectie am intrebat daca luam amenda sau ceva... Si au zis ca noi nu avem nici o treaba, doar cel care a strigat dupa ei.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este art.2, pct.23 din L.61/1991, rep., citez:
"23) consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;"
Daca tu consideri ca ai fost amendat pe nedrept poti face plangere contraventionala, la Judecatoria Mangalia, in termen de 15 zile de la data procesului verbal de contraventie. Fiind minor plangerea trebuie semnata si de un parinte.
Parerea mea este sa achiti amenda, nu este mare si ai putea cheltui mai mult cu plangerea contraventionala, pe deasupra mai afla si parintii.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spune exact pentru ce-ai fost amendat, respectiv legea, articolul si punctul, gasesti asta in procesul verbal de contraventie si o sa-ti dau un raspuns concret.

| xXFlorinXx explică (pentru Ioandelasal):

''Susnumitul a consumat bautura alcolica pe str. Falezei din Loc.Vama Veche Zona Motel Victory avand un comportament neadecvat fata de persoanele care circulau pe strada!'' Si eu nu scoteam nici macar un cuvant (Am dovada in videoclipul de pe telefon ) ''Art. 2 PCT. 23 din LGI/1331 R

| xXFlorinXx explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos! Imi este de folos raspunsul, chiar va multumesc frumos! Numai bine!

| Ioandelasal a răspuns (pentru xXFlorinXx):

Este art.2, pct.23 din L.61/1991, rep., citez:
"23) consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;"
Daca tu consideri ca ai fost amendat pe nedrept poti face plangere contraventionala, la Judecatoria Mangalia, in termen de 15 zile de la data procesului verbal de contraventie. Fiind minor plangerea trebuie semnata si de un parinte.
Parerea mea este sa achiti amenda, nu este mare si ai putea cheltui mai mult cu plangerea contraventionala, pe deasupra mai afla si parintii.

| mgtow a răspuns:

E normal pentru ca li s-a pus pata pe cel care a exagerat, nu sta dupa toti sa-i amendeze doar cine trece masura

| xXFlorinXx explică (pentru mgtow):

Pai ne-a amendat pe toti...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai mi se pare normal... si ce daca toti din Vama erau beti? Nu toti aveau comportamente de urangutani, dar voi aveati. Nu inteleg nedumerirea ta...

| kiri11 a răspuns:

Este posibil ca cineva sa fi facut plangere la adresa voastra, nestiind cine e cu adevarat faptasul v-a luat pe toti. happy mai multi bani pentru stat laughing

| xXFlorinXx explică:

Pai ne-a amendat pe toti.

| xXFlorinXx explică:

Nu inteleg de ce mi-a dat mie amenda pentru ca eu nu scoteam nici macar un cuvant! Am dovada in videoclipul de pe telefon