Întrebare recomandată | Dinu_Stetco_1910 a întrebat:

Am lucrat la o firma angajat ca necalificat din data de 10.08. 2012 dupa trei luni mi-au facut act aditional in calificare de mecanic.m-au platit trei luni la calificarea de mecanic dupa aia m-a dat pe 75% dandu-ma pe 75% a spus ca nu mai sunt in dreptul ca sa ma plateasca la calificarea care o am de mecanic si am trecut la necalificat avand adeverinta data de la director cu salariu de necalificati.Firma ar avea dreptul sa ma dea daca am intrat pe 75% sa-mi dea salariu de necalificat? si acuma am ramas cu salariu de necalificat, si ma ameninta ca ma lichideaza daca nu prestez meseria ca necalificat de mecanic ce as putea sa fac va rog un raspuns cat de rapid va multumesc

4 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Sa vorbiti cu un avocat. Sincer, nu stiu cum va-am putea ajuta. Bafta multa si sper sa va restiuie drepturile!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu esti foarte clar, cum ti-au facut act aditional de calificare ca mecanic?
Tu ai calificarea respectiva, cu diploma sau certificat de calificare?
Nici o firma n-are dreptul sa acorde o calificare, fara a urma cursuri de calificare, a da examen si a primi certificat de calificare si pentru asta firma trebuie sa fie acreditata de MEN si MMFPSPV.
Daca nu ai calificarea nu te pot incadra ca muncitor calificat.
Daca esti nemultumit ai cateva posibilitati: rezolvi amiabil problema, iti dai demisia, reclami la ITM, dai firma in judecata.

| Para1599 a răspuns:

In cazul acesta ar trebui sa faci ceva deoarece nu este corect ce s-a intamplat!

| KINGUL a răspuns:

Vorbeşte cu un avocat, iar dacă te ameninţă cum ai zis sună la poliţie!