Sa o luam pe rand,eu inteleg cam asa ceea ce ai scris tu aici. Familia,formata din mama,tata si doua surori,dupa moarte tatalui succesiunea se face in felu urmator,jumatate revine parintelui supravietuitor, iar cealalta jumatate revine celor doua fete.Detinatoarea casei trebuie sa faca intai succesiunea dupa decedat apoi sa faca un acte de vanzare cumparare pentru partea ei de apartament, sau mai bine zis sa ii dea surori mai mari valoare unui sfert din locuinta.Un notar te poate indruma ce acte iti sunt necesare.Se poate face si testament dar trebuie legalizat la notar, cu martori. pentru a nu putea fi atacat.
Nu esti foarte clara. Pentru un raspuns precis si corect mai spune daca apartamentul a fost bun comun al sotului decedat ori bun comun al ambilor soti. Daca nu vrei sa dai detalii aici poti sa-mi scrii pe privat si tot asa o sa-ti raspund. Numai bine!
Succesiune ( depinde cati mostenitori sunt )- act de vanzare cumparare pentru fata care l-a ajutat ( depinde daca detine 100% )si bineinteles clauza
Detinatoarea casei daca vrea sa ii lase trei sferturi din apartament unei surori nu are ce sa faca sau sa comenteze cealalta sora mai mare ca doar nu este ea proprietara.
Succesiunea se face foarte frumos la un notar.
Daca proprietarul imobilului era decedat si nu era facuta succesiunea era alta chestie se impartea averea egal la mostenitori (copii).
Deci daca proprietara e in viata sa le ia pe cele doua surori sa mearga frumos la notar sa faca succesiunea cum vrea inima ei.
Sa mai mentionez ceva sa fiu mai sigur sa nu fac si alt post
Daca proprietara era decedata si nu avea succesiunea facuta atunci da, cealalta fiica nu putea sa vanda imobilul fara semnatura celeilalte si sa-i achite contravaloarea partii ei.
Classiffied întreabă: