| darius778 a întrebat:

Am nevoie de un avocat din oficiu, sunt chemat in instanta de catre fosta sotie(concubina) cu acuzatia si cerinta sa nu am lasat-o sa isi vada copiii, ca am maltratat-o, ca am gonit-o de acasa acum cinci ani etc etc. tToate minciuni pentru ca am si martori, prima instanta a fost pe 12 in care am incercat sa ma apar singur, am obtinut o amanare sa imi iau un avocat pentru care nu am bani. Care sunt pasii pentru a obtine un avocat din oficiu? Cei cu experienta astept raspunsuri si mai ales, pot ataca sau pune conditii in cazul in care nu imi place ceea ce mi se impune? Adica sa-i las la ea samabata si duminica avand in vedere faptul ca copiii nu cunosc pe nimeni din familia ei si respectiv din toata relatia pe care am avut-o cu dansa parintii ei nu au avut legaturi cu copiii, ba mai mult i-a izgonit, copiii i-am crescut singur, iar ea se considera in drepturi, ca am primit din joi in pasti o suta de euro. Am martori, nu mai termin, zici ca am inceput sa scriu biblia.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Banuiesc ca este un proces civil.
Daca indeplinesti conditiile prevazute de OuG nr.51/2008, cu md. si compl. ulterioare, poti obtine ajutor public judiciar, inclusiv plata unui avocat. In civil nu se acorda avocat din oficiu, doar in penal.
Cererea de ajutor se depune la instanta care judeca procesul. Pentru a te lamuri exact cu conditiile si procedura citeste OUG 51/2008.
Daca instanta care a stabilit domiciliul minorilor la tine a stabilit si programul vizitelor consider ca nu are rost sa te judeci, deoarece sotia ta va castiga iarasi dreptul de vizitare.

| darius778 explică (pentru Ioandelasal):

Nu s-a facut stabilirea copiilor acestia fiind la mine in tot acesti ani ce asi mai avea de adaugat este ca fetita am crescuto singur de cand era in fasa aceasta refuzand sa mearga sa o recunosc adica sa fiu tatal ei in certificatul de nastere

| Lioana a răspuns:

Avocatul din oficiu ti-l aloca Judecatoria la care e inregistrat cazul tau. Nu il alegi tu. Dar daca e vorba de un proces civil nu primesti avocat din oficiu. Doar in procesele penale se intampla asta.