| JohnnyWylde a întrebat:

Am nevoie de un raspuns legat de drepturile subiective civile dar va rog sa raspundeti doar daca stiti despre ce vorbiti. Drepturile subiective civile sunt clasificate dupa cateva criterii dar nu le mentionez pe toate pentru ca ar fi irelevant. Deci avem:
--"dupa cum titularul dreptului poate sa si-l exercite cu sau fara concursul altei persoane" se impart in:
1. Drepturi absolute
2. Drepturi relative
--"dupa natura continutului drepturilor subiective civile":
1. Drepturi nepatrimoniale
2. Drepturi patrimoniale care se impart in:
a.) Drepturi reale
b.) Drepturi de creanta.
Am inteles ca drepturile patrimoniale reale pot fi doar drepturi absolute (se intelege din definitie) iar drepturile patrimoniale de creanta pot fi doar relative. Diferenta dintre drepturile civile absolute si drepturile patrimoniale este urmatoarea: Drepturile absolute includ toate drepturile patrimoniale reale dar nu se limiteaza doar la ele continand si drepturi nepatrimoniale (ex: dreptul la viata; este drept nepatrimonial dar este absolut).
Intrebarea mea este: Asa cum am zis drepturile patrimoniale de creanta pot fi doar drepturi civile relative dar aceasta grupa a drepturilor civile relative poate sa includa si alte drepturi in afara de drepturile patrimoniale de creanta sau se limiteaza doar la acestea?

1 răspuns:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Vezi că aici nu se face studiu aprofundat pe drept civil!
Era greu să cauți? http://legeaz.net/......ive-civile
Pa, pa.