| litere123 a întrebat:

Am nevoie de un răspuns serios în situația urmatoare: PAȘII de cumpărare și înmatriculare a unui vehicul second-hand, deja înmatriculat în România (dar în alt județ decât al meu)?

1. Închei un contract de vânzare-cumpărare cu fostul proprietar

2. Merg la RAR pentru inspecția tehnică

3. Merg la o companie de asigurări și închei o poliță RCA pentru mașina respectivă

4. Merg la Direcția de Permise și Înmatriculări cu actele necesare pentru a înmatricula mașina pe numele meu (predând nr vechi de înmatriculare)

5. Primesc nr roșii în aceeași zi

6. După o anumită perioadă stabilită mă prezint pentru nr. negre

7. Proces finalizat

Aceștia sunt pașii?
(P. S. E nevoie să depun și ceva document la primărie?)

Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Broker-coordonator de asigurari aici.
Ce ai de facut pentru a inmatricula o masina deja inscrisa pe Romania in ordine:
1. Inchei contractul de vanzare-cumparare cu vanzatorul.
2. Vanzatorul o scoate de la impozit la primarie si iti da fiscalul.
3. Cu fiscalul mergi la primarie sa o bagi la impozit.
4. Cu fiscalul de la primarie (ca ai bagat-o la impozit), talonul si buletinul mergi sa iti faci asigurare RCA in vederea inmatricularii pe numele noului proprietar ca sa o poti inmatricula pe numele noului proprietar.
5. Daca are ITP-ul valabil mergi la Inmatriculari cu ea sa iti iei numerele NEGRE.
6. Asta este tot.

A. NU te mai duci la RAR cu ea ca e deja inscrisa si inmatriculata pe Romania. Asta se face DOAR cu o masina adusa din strainatate si se face o singura data.
B. NU exista numere rosii la o masina deja inmatriculata pe Romania. Numere rosii primesti initial la o masina adusa din strainatate si poti maxim lua 3 seturi de numere rosii care sunt valabile cate o luna de zile, atat. Exceptie speciala se face atunci cand nu reusesti sa o inmatriculezi in perioada asta si se prelungeste valabilitatea cu 60 de zile.

Daca mai ai alte intrebari nu ezita sa imi spui. happy

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Primul pas este sa mergi la organul fiscal (compartimentul de impozite si taxe) de la primaria de domiciliu pentru luarea in evidenta si apoi pasii urmatori.
Nu este nevoie sa o mai inmatriculezi temporar, poti face direct transcrierea dreptului de proprietate (inmatricularea definitiva pe tine).

| Năsăud a răspuns:

Nu ai nevoie de RAR.
Te duci la primărie să o muți pe numele tău apoi la poliție cu toate actele ca să fii inscrisă in cartea de identitate a masinii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

1. Corect, faci contact de v-c

2. Nu, nu mergi la RAR. La RAR mergi doar cand aduci o masina din afara care nu a mai fost inmatriculata in ro. Pasul 2 e sa inregistrezi masina la finantele de care apartii.

3.Corect, mergi si faci o asigurare pe numele tau in vederea transcrierii

4. Corect, mergi la drpciv ideal cu o programare online inainte.

5+6. Nu. Pentru masini deja inscrise in Ro nu primesti numere rosii. Astepti doar numerele negre care vin in aceeasi zi sau in 24ore in general.

| MihaitzaItza a răspuns:

Nu se face RAR si nici nu se dau numere rosii la masinile deja inscrise in Romania.
Iti lipseste pasul cel mai important si anume declararea la impozit pe numele tau la primarie.

| Calisto a răspuns:

Bună. eu am cumpărat o mașină înmatriculată în Suceava și eram din tm. a făcut toate actele vânzătorul eu doar am așteptat și m-am plimbat 1 luna cu numerele sale. Apoi am făcut înregistrarea pe numele meu acte tot.ps: mi am plătit doar asigurarea și verificarea. Restul a facut proprietarul.

| litere123 explică (pentru siriusblack98):

Dacă suntem din județe diferite, cum se procedează cu fiscalul de la primărie? Întâi la primăria sa, apoi la mine? Mulțumesc

| siriusblack98 a răspuns (pentru litere123):

Cu actul de vanzare-cumparare, talonul/cartea si buletinul lui, cumparatorul se duce si scoate masina de la impozit apoi fiscalul ti-l da tie iar apoi tu te duci cu fiscalul, actele masinii si buletinul la primaria din localitatea ta ca sa o bagi la impozit.