| TimberWolf a întrebat:

Am o intrebare care imi șade in cap de ceva vreme.
Ce inseamna pentru tine sa fi liber?

Răspuns Câştigător
| ReddY25 a răspuns:

Să pot bea bere moca big grin

28 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Să pot face orice vreau, fără repercusiuni negative.Sigur că asta e imposibil de la o anumită limită.

| mODIN a răspuns:

Problemele pe care le am in viata sa fie doar vina mea.

| TimberWolf explică (pentru mODIN):

Pai si la tine cum este de fapt?

| mODIN a răspuns (pentru TimberWolf):

Că mai am, că toți ceilalți, de suferit din din cauza idioțeniei altora rolling on the floor

| TimberWolf explică (pentru mODIN):

I feel you, bro!

| mastadont a răspuns:

Pentru mine libertatea înseamnă în primul rând gândire și exprimare neîmpiedicate de nici o influență externă. O dată ce ai libertatea de a gândi și a te exprima după bunul tău plac atunci ești liber să te dezvolți pe deplin pe toate planurile nu după o doctrină, un model impus de alții.
Trist este însă că unii sunt atât de îndoctrinați încât nici măcar nu mai conștientizează că și-au pierdut libertatea și au ajuns doar niște megafoane pentru cei care i-au îndoctrinat, vezi camicaze, teroriștii, sau de ce nu, chiar și religia în sine pare a impune un model de gândire bazat pe idiomul „crede și nu cerceta", mai pe românește, taci și execută nu mai pune atâtea întrebări. Și uite așa sintagma asta se insinuează treptat în subconștient iar orice cuvânt spus de o figură bisericească pare o povață divină ce trebuie ascultată fără crâcnire.
Vezi ca exemplu pe tipul ăla din constanța, arhiepiscop sau așa ceva... Debitează inepții care contravin chiar doctrinei ortodoxismului uneori dar tot are câinii lui fideli care să-i lingă picioarele, e plin de comentarii înnălțătoare despre el pe internet scrise de credincioși convinși.

| TimberWolf explică (pentru mastadont):

Interesant raspuns...

| LisaJulie a răspuns:

A nu asculta de majoritatea oamenilor! happy

| Madaxo97 a răspuns:

Liber cu adevărat înseamnă sa faci ce vrei, când vrei, cu cine vrei, unde vrei tu.

| TimberWolf explică (pentru Madaxo97):

Numai sex ai in cap laughing

| Madaxo97 a răspuns (pentru TimberWolf):

Dar nu ma refer deloc la sex, ci la modul general, gen sa călătorești oriunde vrei(fără granițe si bani), sa stai cu cine vrei(fără sa fi judecat), sa mănânci ce vrei, etc. Sa trăiești exact așa cum vrei fără sa îți spună cineva cum sau sa te condiționeze, judece în vreun fel.

| TimberWolf explică (pentru Madaxo97):

Ok, am interpretat gresit.

| simplaexistenta a răspuns (pentru TimberWolf):

Stai liștinit, si eu la fel interpretasem

| 1onurSimion a răspuns:

Să-mi câștig existența pâinea și mâncarea de pe masă pe care o mănâncă prin propria mea muncă cinstită sa nu fiu povară absolut nimănui in viața asta si nici deranjul nimănui pe lumea asta până când Dumnezeul va decide să mă ia lângă el. Să nu deranjez pe nimeni să nu fac rău nimănui chiar de am ocazia las lui Dumnezeu să decidă căci el știe mai bine că mine chiar de văd și aud tot râul dușmănia și prostia din lumea asta asupra mea tot n-am văzut și n-am auzit nimic. căci Dumnezeu știe cel mai bine. Sa nu-mi bat joc de sufletul și inima nimănui pe lumea asta. Așa cum sunt eu în felul meu merg cu Dumnezeu orice drum iau cu Dumnezeu orice decizie.

| EestiSodalane a răspuns:

Să fii în comuniune cu Dumnezeu care e singurul izvor al libertății înseamnă să fii pe deplin liber.

| TimberWolf explică (pentru EestiSodalane):

Care dintre ei ca sunt multi inaintea lui isus care sanchi, cica ar fi murit si inviat peste 3 zile.

| EestiSodalane a răspuns (pentru TimberWolf):

Singurul Dumnezeu al lui Israel, acela.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

O iluzie, libertatea vine cu foarte multa responsabilitate.

| EestiSodalane a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Dacă e iluzie cum mai poate veni? E ca si cum ai zice că Moș Crăciun e o iluzie dar in acelasi timp vine cu mult carbune in sac. Se contrazic una pe alta

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru EestiSodalane):

Libertate o ai cand poti actiona nestingherit, necontrolat, dupa-bunul plac. Cat timp traiesti intr-o societate, ai reguli de respectat. Daca nu vrei sa muncesti, esti la mila altora sau iti faci o afacere care vine cu 100 de ori mai multe responsabilitati decat a fi un angajat. Orice ruta iei, risti si depinzi intr-o masura de altii, daca incalci regulile suporti consecinte si daca o apuci pe un drum diferit ai 100 de piedici fata de oamenii care se conformeaza. Libertatea e de alegere si atat, care e cea mai mica si nesimnificativa parte dintr-o alegere, tot ce vine dupa, vine cu consecinte si consecintele sunt facute ca sa te constranga sa eviti anumite decizii. Tot ce facem e influentat de factori externi, foarte putine decizii sunt autentice. Nu exista libertate, dar ne mintim ca o avem, de aia e o iluzie. Si iti dau exemplul cu afacerile pentru ca e cel mai comun: se apuca toti de afaceri crezand ca asta-i face liberi si ajung sa munceasca dublu laughing ajung sabotati, stresati pana la epuizare, cu taxe de protectie, impozite imense si de asta 90% din si esueaza.

| Etoilefilante a răspuns:

Sa stau cu chirie și să nu mă mărit niciodată

| TimberWolf explică (pentru Etoilefilante):

Ce ai patit?

| Etoilefilante a răspuns (pentru TimberWolf):

Nimic laughing Doar nu mai vreau sa stau cu părinții. Vorbind despre libertate, pentru mine asta înseamnă independența. Statul cu părinții și măritișul vin cu un anume grad de dependență

| TimberWolf explică (pentru Etoilefilante):

Si cati ani ai?

| Mp a răspuns:

Sa fi asa cum vrei, sa fi tu insati si sa nu depinzi de cineva.

| NoastraPovestea a răspuns:

Ce inseamna libertatea mea,.sa ma enervez cand vreau, dar si sa ascult, sa trantesc dar si sa iubesc...asta inseamna libertate, sa merg cu muzica la mazim in masina si sa depasesc barbatii la volan

| TimberWolf explică (pentru NoastraPovestea):

Deci, libertatea pentru tine inseamna boala borderline.

| 1onurSimion a răspuns (pentru TimberWolf):

Doamne Dumnezeule ferește